Un festival de muzică se mută anul acesta la Grădina Termală din Dorobanți, județul Arad!

  de [email protected] | 7 ianuarie 2017, 6:50 PM | Cultură | Music | Recomandările editorilor

  0

  Evenimentul a pornit în anul 2009 ca un concept nou în România, încercând să promoveze muzica dark de nișă din undergroundul extrem, nepromovat încă pe la noi. Nu s-a vrut neapărat un festival. Organizatorii spun și astăzi că evenimentul e „mai degrabă un moment în timp”. Se pare că momentul și timpul sunt favorabile în acest an arădenilor, deoarece după două ediții indoor în capitală și cinci ediții outdoor între zidurile Cetății din Alba Iulia, „Dark Bombastic Evening” se mută în vara anului 2017 în județul Arad! Mai exact, la Grădina Termală din Dorobanți!

  Deocamdată nu se știe programul evenimentului din acest an, dar organizatorii au dat deja de înțeles pe pagina oficială de facebook că cea de-a VIII-a ediție va avea loc în Grădina Termală din Dorobanți și că se va desfășura pe trei zile: 3, 4 și 5 august.

  Genurile experimentate în cadrul Dark Bombastic Evening au fost până acum Neofolk, Ambient, Goth, Post Punk, Neoclassical, Ethereal sau Theatrical Dark Cabaret. Rămâne de văzut ce surprize rezervă anul 2017 pentru vechii și viitorii fani ai acestui eveniment, dar cert e că organizatorii, DonisArt, continuă să exploreze o abordare muzicală nonconformistă și doresc să facă din DBE un eveniment underground de tradiție, adresat celor care sunt deschiși cu adevărat la provocări noi.

  „Am început cu Goth și Neofolk, apoi am mixat cu Metal și alte derivate Rock, inclusiv Post Punk sau World Music. Am adus atât trupe tinere, mai puțin cunoscute (inclusiv premiere live), cât și trupe care au scris istorie underground în urmă cu 10-20 ani și pe care visam să le vedem undeva, cândva, cumva. Plus expoziții de diferite feluri”, au scris organizatorii într-o postare pe facebook, chiar la finalul anului trecut, dând de înțeles fanilor că 2017 va aduce o schimbare. În acel moment încă nu s-a decis ce și cum sau unde. „O luăm de la capăt, într-un alt mod, cu un nou concept, într-o altă poveste, care ne-am bucura să sune interesant pentru cât mai mulți dintre voi. Forțăm puțin limitele tocmai pentru a simți provocarea. Asta simțim, asta facem. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât va fi mai fain. Vom insista mult mai mult pe relaxare, pe vacanță, pe bucuria de a nu face nimic, dar să te simți tihnit, odihnit, împlinit. Și da, să reușim ca zâmbetul să nu devină prohibitiv, indiferent de vreme, locație, cântare, anturaj. Vom vedea dacă vom și reuși asta! Să ne (re)vedem la început de august mai relaxați, mai zâmbitori, mai senini!”, se arată în postarea recentă.

  În schimb, chiar astăzi, organizatorii au postat următoarele imagini:

  This is our new location for the new DBE chapter. Hope we met your expectations 🙂

  Posted by Dark Bombastic Evening on Friday, January 6, 2017

  Posted by Dark Bombastic Evening on Saturday, January 7, 2017

   

   

  Special Arad salută inițiativa și sperăm ca evenimentul să devină o tradiție și în Arad! 😀

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.