vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un consilier local solicită scoaterea corzilor vocale ale câinilor ținuți la casă

  de - | 16 februarie 2016, 5:05 PM | Naţional

  29

  Propunere cel puţin bizară a unui consilier local din Mediaş. Ioan Ciulea a înaintat o propunere către reprezentanţii municipalităţii medieşene prin care solicită modificarea unei hotărâri astfel încât medieşenii care locuiesc la case şi deţin câini să fie obligaţi să îşi opereze câinii pentru a le scoate corzile vocale astfel încât patrupedele să nu mai deranjeze oamenii din cauza lătratului.

  Propunerea a fost depusă la Aparatul Permanent de Lucru al Consiliului Local Mediaş şi urmează să fie prezentată şi membrilor Consiliului Local. Mai mult, potrivit prevederilor legale, peste puţin timp ar urma să fie organizată şi o dezbatere publică pe această temă.

  Ce vrea Ioan Ciulea

  Consilierul PPDD a înaintat luni după amiaza propunerea sa către aparatul de specialitate al legislativului medieșean. Aleșii locali vor fi informați despre intenția acestuia, următorul pas fiind organizarea unei dezbateri publice la care medieșenii să își spună părerea despre această propunere.

  „Propun modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Mediaș 52/2009 privind normele și regimul contravențiilor privind creșterea, deținerea și protecția animalelor în municipiul Mediaș. Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv aliniatul 7, cu următorul conținut: obligarea deținătorilor persoane fizice și juridice de câini care tulbură liniștea publică a locatarilor  la casă prin lătratul continu prin intensitate mare, acest lucru să se facă cu acordul vecinilor în scris și totodată să-și opereze animalul la corzile vocale sau după caz înstrăinarea animalului”, spune Ioan Ciulea. (N.RED. – Greșelile de exprimare sunt cele care apar în propunerea înaintată de consilierul medieșean).

  Dezbatere publică

  Propunerea lui Ciulea ar urmă să fie prezentată consilierilor locali din Mediaș la începutul săptămânii viitoare, când este programată ședința Consiliului Local aferentă lunii februarie. Următorul pas ar fi organizarea unei dezbateri publice la carfe să fie invitați medieșenii, iar oamenii să își spună punctul de vedere. În fine, deși este puțin probabil să se ajungă la această situație, ultima etapă ar însemna formularea unui proiect de hotărâre în acest sens, care să fie discutat în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Mediaș.

  Citește mai mult pe vasile-antipa.blogspot.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce-ar trebui sa propun daca pe mine ma deranjeaza ideile psihopate ale domnului consilier? Maine,poimaine o sa-l deranjeze pisicile, pasarile . Toti cainii sunt rai,numai cainele lui e bun.Doamne fereste! Pentru linistea lui si a noastra , sa se mute in padure.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Domnule Porta!

   Stau intr-un apartament inconjurat de vecini, majoritatea au animale de companie. In fiecare zi aud cate ceva. Ba muzica, ba vecinu clacsoneaza la 23:30 ca cineva i-a ocupat parcarea, ba certuri in familie, ba caini care latra (mai rar ca oamenii)… Stiti ce ma deranjeaza din toate astea??? NIMIC!!! Poate ca dumneata latri mai mult ca orice alt animal numa ca nu-ti dai seama ca problema se afla in mintea ta!

   Daca tot ati fi vrut sa faceti o oarecare plangere poate sa se fi propus o lege pentru tulburarea linistii legat de animale, Ar fi fost mai omenesc si credeti-ma ca as fi platit fiecare amenda justificata sa zicem dupa ora 22:00. Desi sunt impotriva!!!!!!!

   Domnule Porta!!!
   Am vecini cu noi nascuti dimineata la 2, 3, 4 aud cum plang, ma gandesc ca multi oameni sunt in aceeasi situatie cu ei ce ati mai propune sa facem????

   Chiar aici am ajuns sa propunem legi de mutilare si cruzime???

   Eu plec din tara asta infecta! Acuma sunt pe prag sa internez pe cineva la spital dar ghiciti ce mi-a recomandat cineva din justitie! Sa ofer ceva atentie la un spital psihiatric sa fie posibila internarea ca altfel nu prea se rezolva.

   Domnule Porta!

   Un ultim lucru! chiar azi trebuie sa ma duc sa adopt un caine vagabond ca altul a fost destul de dragut sa-l arunce in strada dintr-o masina care se afla in miscare!

   I-mi cer scuze dar nu m-am putut abtine sa nu-mi exprim frustrarea.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Stimate Domnule Felix!

    Ma bucur ca nu te deranjeaza nimic, chiar te admir. Din pacate nu toti suntem la fel de toleranti (sa nu zic altfel). De altfel vecinul care claxoneaza la 23:30, nu o face in fiecare seara. Nici certaretii nu fac scandal zilnic. Dar cainii latra in fiecare zi, indiferent de ora.
    Legat de ora, mi se pare absurd ca doar dupa ora 22:00 sa se aplice amenzi. De exemplu: dupa o zi obositoare la servici, va duceti la cumparaturi. Evident in centrul comercial multa lume, se sta la coada, bagaje mari etc. In sfarsit ati ajuns acasa istovit si v-ati dori putina liniste, macar o jumatate de ora. Nu cereti mult, doar 30 de minute de liniste si pace (in propria casa). Dar uite ca n-aveti noroc. Cainele vecinei a inceput sa latre ca un apucat..!!! Si acum, va rog sa va imaginati urmatorul scenariu… exemplul de mai sus, sa se repete ZILNIC!!
    Bun…. de nou nascuti, sincer, nici n-ar trebui sa vorbim. Problema cu plansul este temporara.. si daca ati ajuns sa comparati cainii cu nou nascutii, inseamna ca nu eu am o problema ci dvs. Dle Felix.
    Deci… eu as propune urmatoarul plan. Ce ar fi, prin absurd evident, ca toti iubitorii de animale s-ar lua de manuta si s-ar muta la tara. Sau in padure…? Ce spuneti.? Asezarea urbana sau orasul este pentru oameni (Homo sapiens).

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.