Un ciclist de la Voința Arad a participat la „Naționalele” României găzduite de… Plovdiv

  de Dan Lazăr | 4 November 2019, 5:43 PM | Sport

  0

  Campionatul Național de velodrom (pistă) a prilejuit unui ciclist al clubului arădean Voința să se facă evidențiat. Robert Cristian Czikus a ocupat primul loc în serie și locul VI în finala probei de Keirin, una în care cicliștii urmăresc o motocicletă!

  Săptămâna trecută a avut loc Campionatul Naţional de ciclism pe velodrom (pistă) pe anul 2019. Federaţia Română de Ciclism a ales să organizeze acest eveniment sportiv pe velodromul de la Plovdiv din Bulgaria, deoarece în România nu există un velodrom funcţional, cel de la Dinamo fiind grav avariat de câţiva ani, iar soluţii pentru reparaţii încă nu s-au găsit. Vă redăm mai jos comunicatul clubului condus de Peloc Mateiu:

  „Fiind o ramură clasică de ciclism, şi fiindcă Voinţa Arad are notorietate veche în ciclismul de velodrom (şi la ora actuală Voinţa Arad deţine recorduri naţionale la anumite probe) participarea noastră la acest campionat a fost «obligatorie». Competiția s-a desfășurat într-un cadru excepţional, velodromul de la Plovdiv este unul dintre cele mai frumoase arene de ciclism din Europa.

  Fiindcă împrejurările au corespuns din toate punctele de vedere, în acest an s-a introdus în agenda campionatului şi proba de Keirin, poate mai puţin cunoscută pentru publicul arădean. Este o probă olimpică în care se concurează în serii, iar în finală până la şapte rutieri sprintează pentru victorie, după ce urmăresc o motocicletă care măreşte gradual viteza (ajungând până la 60-70/h), pentru ca apoi să părăsească pista cu două tururi înainte de final. Cei mai buni şprinteri cu rezistenţă şi forţă specifică vor câştiga competiţia.

  La categoria cadeţi Czikus Robert Cristian, antrenat la Arad de către Peloc Mateiu, a reuşit să câştige o serie de calificări, ajungând în finala mare unde s-a clasat pe locul VI.

  Participarea noastră la acest Campionat Naţional de velodrom a fost susţinută de CMC Arad şi susţinătorii secţiei de ciclism de la Voinţa Arad”.

  011

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.