Revelion 2022 în lume. Primele țări care au intrat în Noul An

  de - | 31 December 2021, 5:49 PM | Internaţional

  0

  Revelion la Sydney (foto: 24sedam.rs)

  Insula Kiribati, Noua Zeelandă şi Australia au intrat deja în anul 2022. Peste tot, momentul a fost marcat de focuri de artificii grandioase şi de bucuria locuitorilor. De la mic la mare, oamenii s-au bucurat de petrecere alături de cei dragi, la temperaturi calde, de cel puţin 29 de grade celsius, scrie observatornews.ro.

  Prima țară care a intrat deja în 2022 este Tonga. După insulele din Pacific, au urmat Australia și Noua Zeelandă.

  Trecerea în Noul An este marcată de tradiții unice și neobișnuite. Japonia, care a celebrat Revelionul la ora 17 (ora României), oamenii au făcut curățenie generală pentru a-l „primi pe zeul Toshigami”. La templele budiste, clopotele au sunat de 108 ori.

  În Rusia, care va intra în 2022 la ora 23:00 (ora României), va răsuna imnul țării, urmat de focuri de artificii în Piața Roșie din Moscova.

  În acest an, din cauza răspândirii variantei Omicron, multe state europene au anulat evenimentele publice de Revelion, iar autoritățile au făcut apel către cetățeni să respecte restricțiile antipandemice.

  La Berlin, petrecerile în aer liber au fost anulate, la fel – tradiționalul foc de artificii de la Poarta Brandenburg. Nu vor fi petreceri în aer liber nici la Paris, Madrid sau Londra, potrivit RADOR.

  Peste ocean, la New York, tradiționala petrecere din Times Square se va desfășura din nou în prezența spectatorilor, dar cu toții trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19.

  Insulele nelocuite Baker și Howland din Oceanul Pacific vor fi ultimele din lume care vor primi Noul An mâine, la ora 14:00, ora României.

  Surse: ObservatorRADOR

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.