sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un bulgar a vrut să treacă ilegal granița cu 18 migranți pe la Nădlac II

  de Special Arad | 6 februarie 2023, 12:08 PM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, optsprezece cetăţeni din Siria, Yemen și Somalia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul bulgar este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar cu vârsta de 20 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Turcia și transporta, conform documentelor, produse textile pe ruta Turcia – Germania.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, optsprezece cetățeni străini.

  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria, Yemen și Somalia, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani și intenționau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul bulgar și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.