joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Om de afaceri criminal… a scăpat de internarea de la Ștei. Acum este liber…

  de - | 13 august 2022, 11:00 PM | Naţional

  0

  Un criminal din Brașov, Dan Cămârzan, a fost eliberat recent din Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei, în urma unei decizii a magistraților Judecătoriei Beiuș, scrie dcnews.ro. Cămârzan fusese internat forțat în spitalul de psihiatrie după ce, în 2019, și-a omorât bunica de 93 de ani, pe care a sugrumat-o sub ochii mamei lui.

  Conform minutei sentinței, Judecătoria Beiuș a dispus „înlocuirea măsurii de siguranţă a internării medicale ce a fost aplicată faţă de petentul CĂMÂRZAN DAN CRISTIAN, luata fata de acesta prin încheierea penală nr.88/UP/10.08.2019 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosar nr. 2959/62/2019 cu măsura de siguranţă medicală a obligării la tratament medical, prevăzută de art.109 Cod penal. Dispune liberarea petentului din spital”.

  Presa din Brașov scrie că la baza deciziei ar fi stat un raport de expertiză medico-legală favorabil lui Cămârzan, emis de Institutul de Medicină Legală Timişoara.

  În 2019, omul de afaceri Dan Cămârzan a scăpat de închisoare și a fost internat la Ștei după ce o comisie medico-legală din București a stabilit că nu are discernământ.

  Potrivit publicației Bună ziua, Brașov, Dan Cămârzan avea, în 2010, o avere evaluată de Forbes la 29 de milioane de euro. Omul a început la un moment dat să capete atenție datorită unor afirmații ciudate. În 2017, milionarul şi-a deschis propriul canal de Youtube intitulat „I am God”, prin intermediul căruia a transmis că este trimisul lui Dumnezeu şi că Dumnezeu lucrează prin el.

  De asemenea, el se autointitula „God” (Dumnezeu) și nu recunoștea numele pe care l-a primit în acte.

  În mai 2019, conform publicației din Brașov, Dan Cămârzan şi-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani, ca urmare a unui conflict spontan. Mama ucigașului a fost martor şi a încercat să-l oprească pe Cămârzan, însă nu a reuşit. A doua zi, Cămârzan a fost arestat preventiv.

  „Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 6 mai 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a suprimat viaţa bunicii materne, prin exercitarea de violenţe fizice, fapta fiind comisă în locuinţa comună. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale”, precizau, la acea vreme, Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.