Update Un bărbat a făcut infarct în timp ce se afla la nuntă, în județul Arad. Acesta a decedat în ambulanță, după ce medicii s-au chinuit zeci de minute să-l resusciteze

  de Special Arad | 21 iulie 2019, 12:30 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Un eveniment nefericit a avut loc la ceea ce trebuia să fie cel mai important eveniment din viața a doi tineri însurăței. Unul dintre invitați a suferit un infarct și s-a prăbușit chiar în timpul nunții.

  Totul s-a întâmplat la o sală de evenimente din localitatea arădeană Călugăreni, acolo unde o nuntă a devenit un coșmar.

  Astfel, în jurul orei 22:55, unul dintre invitați, un bărbat, s-a prăbușit într-o clipită. Acesta a fost luat pe brațe și dus în fața sălii, unde era mai puțină agitație și mai puțină aglomerație și unde o tânără (studentă la Medicină – din informațiile noastre) a început să-i aplice acestuia manevre specifice resuscitării. Câteva clipe mai târziu, manevrele de resuscitare au fost operate de către doi medici, aceștia numărându-se printre invitați. În paralel, alți invitați au sunat la 112 și au cerut ajutorul unei ambulanțe.

  În aproximativ 10-15 minute, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, format din mai mulți medici și o ambulanță tip C2 a sosit la fața locului pentru a-i oferi bărbatului primul ajutor. Medicii de pe ambulanță s-au chinuit zeci de minute să-l resusciteze pe bărbat, însă acesta din urmă nu a răspuns la manevre.

  După o oră de la momentul în care s-a prăbușit la pământ, bărbatul a fost urcat pe o targă și transportat cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, medicii continuând manevrele de resuscitare.

  Momentan nu știm sigur dacă bărbatul a răspuns în cele din urmă la manevrele de resuscitare după plecarea ambulanței spre spital, sau dacă între timp a fost declarat decedat. Printre invitați însă se vorbea cum că bărbatul ar mai fi suferit un preinfarct în urmă cu aproximativ două săptămâni (n.red. – această informație rămâne deocamdată incertă).

  UPDATE

  Preț de zeci de minute, mai mulți medici s-au chinuit să-l resusciteze pe bărbatul de aproximativ 47 de ani care căzuse ca secerat, sâmbătă seara, în timp ce se afla la o nuntă.

  În primă fază, acestuia i-au fost aplicate manevre de resuscitare de către o tânără studentă la Medicină, apoi de către doi medici aflați la petrecere, iar în final mai mulți medici de pe echipajul de Ambulanță sosit la fața locului s-au zbătut să-l readucă la viață.

  În total, zecile de minute în care bărbatul a fost resuscitat însumează mai bine de o oră, acesta suferind infarctul la aproximativ ora 22:55, apoi fiind resuscitat de primele trei persoane preț de aproximativ 10-15 minute, după care manevrele de resuscitare fiind operate de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Arad până la ora 23:54, atunci când bărbatul a fost pus pe o targă și urcat în ambulanță pentru a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad.

  Acesta a fost declarat decedat în cele din urmă, informațiile noastre fiind că lupta dintre viață și moarte s-a încheiat pe drum, chiar în ambulanță.

  Revenim cu alte amănunte pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.