luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un avion militar rusesc cu 91 de oameni la bord s-a prăbușit în Marea Neagră

  de Special Arad | 25 decembrie 2016, 8:28 AM | Internaţional

  0

  Un avion al Armatei cu 91 de oameni la bord s-a prăbuşit în această dimineaţă în Marea Neagră. Aeronava dispăruse de pe radar la puţin timp după decolare.

  Autoritățile au confirmat prăbușirea avionului în Marea Neagră. Printre militari erau în avion şi muzicieni şi jurnalişti.

  Presa locală relatează că avionul Tupolev 154 a plecat de la Soci şi mergea în baza aeriană Latakia din Siria. Turnul de control a pierdut legătura cu piloţii la 20 de minute după decolare.

  Tupolev 154 este o aeronavă de mărime medie, creată în anii ’60 în Uniunea Sovietică, capabilă să decoleze şi să aterizeze în condiţii extreme. A fost principala aeronavă folosită de armata sovietică şi apoi rusă, dar este folosit şi în aviaţia civilă din Rusia şi alte 17 ţări.

  Este unul dintre cele mai rapide avioane de zbor folosite în aviaţia civilă, putând atinge aproape o mie de kilometri pe oră.

  Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că la bord se aflau aproximativ 70 de persoane.

  Surse citate de presa rusă afirmă că avionul se îndrepta spre baza aeriană Latakia din Siria, dar a dispărut de pe radare când încă efectua manevre în spaţiul aerian rusesc.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.