Un arădean plecat la schi a murit înghețat în Munții Călimani

  de Special Arad | 16 January 2022, 12:19 PM | Naţional | Știri Arad | Topic special

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: Salvamont România)

  Un arădean plecat la schi de tură în Munții Călimani și-a găsit sfârșitul în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a fost găsit la doar 200 de metri de stația meteo Rețitiș, după ce prietenii acestuia au cerut sprijinul echipelor de salvamontiști.

  Salvamontiștii din Suceava au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în masiv și care nu a mai răspuns la telefon. Au fost alertate și structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, din Mureș și Harghita. Din păcate, deznodământul s-a dovedit a fi unul tragic, a anunțat Salvamont Suceava.

  Potrivit Monitorul de Suceava, vineri, în jurul orei 17:00, bărbatul din Arad a vorbit cu un prieten, căruia i-a spus că este în apropierea stației meteo. Cunoscuții au stat liniștiți peste noapte, dar sâmbătă dimineață l-au sunat de mai multe ori. Cum cel apelat nu răspundea, s-au gândit la ce e mai rău și au alertat Serviciul Salvamont.

  La scurt timp după ce salvamontiștii au ajuns în zona unde se bănuia că ar fi victima, a fost găsit corpul neînsuflețit al arădeanului. Era înghețat la o altitudine de circa 2.000 de metri, după o noapte petrecută în ger și pe un vânt puternic.

  Este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari, menționează Salvamont România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.