marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un arădean plecat la schi a murit înghețat în Munții Călimani

  de Special Arad | 16 ianuarie 2022, 12:19 PM | Naţional | Știri Arad | Topic special

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: Salvamont România)

  Un arădean plecat la schi de tură în Munții Călimani și-a găsit sfârșitul în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a fost găsit la doar 200 de metri de stația meteo Rețitiș, după ce prietenii acestuia au cerut sprijinul echipelor de salvamontiști.

  Salvamontiștii din Suceava au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în masiv și care nu a mai răspuns la telefon. Au fost alertate și structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, din Mureș și Harghita. Din păcate, deznodământul s-a dovedit a fi unul tragic, a anunțat Salvamont Suceava.

  Potrivit Monitorul de Suceava, vineri, în jurul orei 17:00, bărbatul din Arad a vorbit cu un prieten, căruia i-a spus că este în apropierea stației meteo. Cunoscuții au stat liniștiți peste noapte, dar sâmbătă dimineață l-au sunat de mai multe ori. Cum cel apelat nu răspundea, s-au gândit la ce e mai rău și au alertat Serviciul Salvamont.

  La scurt timp după ce salvamontiștii au ajuns în zona unde se bănuia că ar fi victima, a fost găsit corpul neînsuflețit al arădeanului. Era înghețat la o altitudine de circa 2.000 de metri, după o noapte petrecută în ger și pe un vânt puternic.

  Este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari, menționează Salvamont România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.