duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Azi a fost copilul meu, mâine poate fi altul”. Un arădean cere un dram de normalitate din partea CTP Arad

  (foto: Arhivă)

  Arădeanul T.D. ne-a contactat pentru a trage un semnal de alarmă, oare al câtelea?!, vizavi de sistemul de închidere automatizată a unor tramvaie mai vechi din „curtea” CTP Arad.

  „Prima oară nu am făcut nimic, am considerat că e o întâmplare singulară”, ne-a spus arădeanul. Ce s-a întâmplat mai exact. Azi dimineață, copilul lui în vârstă de 5 ani se afla cu bunica într-un tramvai (7) care a plecat din stația Făt-Frumos (aproximativ ora 10:20), iar la stația Fortuna (ora 10:45) au dorit să coboare. Nu au reușit, bunica rămânând pe trepte, în timp ce copilului i-a fost prins piciorul la ușă.

  Cum era și firesc, bunica a fost alarmată și a încercat să atragă atenția celor din jur la cele întâmplate. Conform celor spuse de T.D. un alt tramvai se afla în spatele celui ajuns în stația de la Fortuna, iar din el a coborât o vătmăniță care a început să filmeze, dar și încercând să o calmeze pe bunică. Din discuțiile purtate cu aceasta și după eliberarea copilului, bunicii i s-a spus că de vină ar fi sistemul automat de închidere a ușilor, care se activează când „nu simte presiune” pe treptele garniturii de tramvai, iar copilul era prea ușor pentru aceasta. Astfel, sistemul de închidere s-a activat.

  Acesta nu este prima dată cândcopilul arădeanului este prins între ușile unei garnituri de tramvai. A mai pățit acest lucru în urmă cu câteva luni, când i-a fost prinsă mâna, însă a reușit să se elibereze destul de repede, fiind prinsă între acele garnituri de cauciuc. Cum am menționat, atunci T.D. nu a făcut nimic, opinând că nu se va mai întâmpla.

  De data aceasta, el ne-a spus că va depune o sesizare la CTP cât și o plângere la Poliție, sperând astfel să conștientizeze și să îi responsabilizeze pe cei implicați în aceste situații care, după cum am putut vedea în august anul trecut, se pot încheia tragic.

  Atunci, o femeie a murit după ce ușile unui tramvai de la CTP Arad s-au închis în momentul în care aceasta ar fi încercat să coboare scaunul rulant în care se afla fiica sa în vârstă de 12 ani în mijlocul de transport în comun. Mai multe detalii AICI.

  Vom reveni cu amănunte vizavi de situația prezentată, cât și răspunsurile la sesizările făcute de arădean.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Numai lichele iresponsabile în funcțiile importante ale Aradului, într-o țară nesubjugata corupției ca România erau luați deja pe la parchete toți directorii după tragediile repetate din toate domeniile.
   Dar în România e liber la furat, vine plata și pt Roșia Montană și nimeni nu e vinovat pt despăgubirile de miliarde ce vor fi plătite din buzunarele prostimii.

   +18 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.