Iustin Cionca: „Lipsa forței de muncă și fluctuația mare a angajaților reprezintă una dintre problemele esențiale ale angajatorilor”

  de Special Arad | 3 September 2021, 1:28 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Comunicat. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut astăzi o întâlnire cu șapte dintre cei mai mari angajatori de la nivelul județului, în cadrul Săptămânii Economiei și Culturii Arădene, la Expo Arad.

  La întâlnire au participat și vicepreședintele Ionel Bulbuc și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Gheorghe Seculici, dr. Andrei Ando, director executiv la Consiliul Județean.

  Discuțiile s-au axat pe nevoile și proiectele agenților economici, pe dinamica forței de muncă, pe fondurile europene disponibile pentru investitori.

  Ca urmare a întâlnirii de astăzi, s-a stabilit inițierea unui calendar de discuții punctuale pentru identificarea nevoilor investitorilor, pentru care Consiliul Județean se poate implica la modul concret.

  Am înțeles că lipsa forței de muncă și fluctuația mare a angajaților reprezintă una dintre problemele esențiale ale angajatorilor. Noi am investit în rețeaua de drumuri, pentru creșterea mobilității forței de muncă și reducerea cheltuielilor de transport a angajatorilor. Dar sunt și alte domenii de interes unde noi suntem dispuși să ne implicăm în favoarea mediului de afaceri, să contribuim la stabilizarea sa în județul nostru„, a declarat Iustin Cionca.

  La rândul său, vicepreședintele Ionel Bulbuc a precizat că în perioada următoare, conducerea Consiliului Județean va capacita primarii din județ pentru extinderea discuțiilor cu agenții economici din zonele industriale arădene, pentru identificarea de oportunități locale.

  La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai companiilor Leoni Wiring Systems, Kromberg&Schubert România, BOS Automotive Products România, Panduit, Textile Medicale SRL. Din domeniul public, au fost reprezentați cei mai mari angajatori, Compania de Apă și Compania de Transport Public.

  În cadrul întâlnirii, președintele Iustin Cionca a acordat, fiecărei companii, un simbol al recunoștinței administrației județene pentru efortul depus pe piața forței de muncă și contribuția la bugetul județului Arad.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Am înțeles că lipsa forței de muncă și fluctuația mare a angajaților reprezintă una dintre problemele esențiale ale angajatorilor.
   BUN .si finalul care este?ca de cativa ani buni problemele sunt aceleasi.la fel si discursurile.CONCRET: in viitorul apropiat ce se va intampla?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.