joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un antreprenor rus aflat în Occident oferă 1 milion de dolari pentru arestarea lui Putin drept criminal de război

  de - | 3 martie 2022, 11:30 AM | Internaţional

  0

  (foto: Reddit / Wikipedia)

  Antreprenorul rus Alex Konanykhin a postat pe rețelele de socializare un anunț în care oferă ofițerilor militari o recompensă de 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin, scrie The Jerusalem Post.

  „Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin drept criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale. Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unor operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, iar apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Îmi voi continua asistența acordată Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului hoardei lui Putin”, a scris Alex Konanykhin.

  Între timp, postarea sa a fost ștearsă atât de către LinkedIn, cât și de către Facebook, deoarece antreprenorul a folosit o imagine instigatoare, cu fața lui Putin și textul „Dead or Alive” (viu sau mort), dar o postare ulterioară pe Facebook, fără imagine, vine cu același anunț.

  Potrivit unui articol publicat în 1996 de The Washington Post, citat de G4Media.ro, Konanykhin a studiat la institutul de fizică și tehnică din Moscova dar a abandonat studiile pentru afaceri. La 25 de ani, avea un imperiu de peste o sută de firme. În 1992, companiile sale erau evaluate la 300 de milioane de dolari.

  În 1996, în timp ce se afla în Statele Unite, Konanykhin și soția sa au fost arestați pentru încălcarea condițiilor privind viza americană. Cazul ar fi fost declanșat de acuzația autorităților ruse potrivit cărora acesta ar fi deturnat 8 milioane de dolari de la o bancă moscovită.

  În instrumentarea cazului, agenții FBI au depus mărturie că mafia rusească pusese o recompensă pe capul lui Konanykhin iar un fost agent KGB a declarat că are îndoieli serioase legate de acuzațiile autorităților rusești.

  În timpul procesului, Konanykhin a depus mărturie că a fost supus la presiuni și amenințări din partea angajaților Russian Exchange Bank, astfel încât s-a mutat în Ungaria. Amenințările cu violențele au continuat astfel încât a fugit în Cehia și apoi în New York.

  În cele din urmă, s-a ajuns la o înțelegere și omul de afaceri a primit azil politic, fiind eliberat. Peste câțiva ani, însă, azilul politic i-a fost revocat și s-a ordonat deportarea sa. Konanykhin a încercat să fugă în Canada dar a fost arestat. Și acest ordin de deportare a fost anulat și a primit din nou azil politic în 2007.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.