joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Un an fără Ionuț Popa! Memorialul care-i poartă numele a fost o reușită deplină

    de Lucian Dănilă | 22 iunie 2021, 4:00 PM | Sport

    0

    A trecut aproape un an de când Ionuț Popa, unul dintre cei mai buni antrenori ai Aradului, nu mai este printre noi. A plecat la data de 25 iunie 2020, iar acum, cei care l-au cunoscut și mai ales fiica lui, Medamira, i-au adus un omagiu prin memorialul care-i poartă numele, Memorialul „Ionuț Popa”.

    A fost o minivacanță datorată sărbătoririi Rusaliilor, dar mulți dintre noi am fost prezenți alături de Meda, alături de organizatorii Adrian Lapte și Mădălin Mihuța, ambii de la clubul Dinamic Arad, și nu în ultimul rând alături de copii și de părinții acestora la competiția care poartă numele lui Ionuț Popa. Organizarea a fost ireproșabilă deși, pentru că există și un „deși”, nu au putut să fie prezente toate echipele care au fost invitate. Surpriza a venit de la CS Universitatea Craiova, care a trimis la Arad grupa de copii născuți în 2011, o grupă foarte bună care de altfel a și câștigat competiția la această grupă de vârstă, antrenor fiind un fost talent al Olteniei, Marius Sava. La grupa mai mare, CS Universitatea a ocupat locul 3.

    IMG 3483

    La grupa 2009-2010 a câștigat Viitorul Arad prin copiii antrenați de Flavius Pavel, fost jucător la UTA și la ACU Arad, un antrenor foarte dedicat aflat la început de drum.

    Primăria, la inițiativa consilierului local Petre Barb, „Pety”, care locuiește chiar în Sânnicolau Mic, a pus la dispoziție gratuit terenul pentru acest eveniment. Tot „Pety” este cel care a rezolvat și aducerea trenulețului pentru copii duminică dimineața.

    L-am văzut la arena Banatul din Sânnicolaul Mic și pe Nicholas Stupar, fiul fostului fotbalist de la UTA, Dan Stupar. „Nicky” făcea de toate, ocupându-se atât de organizare cât și de a antrena pe copiii de la clubul Dinamic. De asemenea, Cristina Nistor a venit însoțită de 30 de voluntari, de mai multe naționalități, care au fost ca furnicile.

    Părinții copiilor care s-au întrecut pe gazonul arenei din cartierul arădean Sânnicolaul Mic au format galeriile care au fost de fapt sarea și piperul competiției. În ceea ce privește evoluția echipelor, am văzut mulți copii cu potențial și, nu în ultimul rând, am văzut câteva goluri demne de marile competiții ale fotbalului.

    IMG 3428

    Foto: Cristian Cășuț și Alina Mihoc, doi dintre arbitrii Memorialului „Ionuț Popa”

    Meciurile au fost arbitrate de Alina Mihoc, Andreea Șușcă, Nicoleta Șușcă, Călin Mateuț, Cristian Cășuț și Sorin Saladea:

    Grupa 2009-2010:
    1. Viitorul I.
    2. ACB Ineu
    3. CS U Craiova
    4. Ripensia
    5. Ghiroda și Giarmata Vii
    6. Viitorul 2
    7. Dinamic Arad
    8. LPS Bihorul.

    Viitorul: Alexandru Fador – Darian Glevan, Răzvan Popian, Adrian Lobonț, Luca Catanzariti, Angelor Zvenca, Andrei Sârb, Radu Iorgov, David Burada, Flavius Moni, Nari Antochi, George Drăgoiu, Patrick Pocrișer, Patrick Scrob, Denis Buda, David Bulzan, Ayan Antochi, Luigi Nicolas Pal, Bogdan Grunță.

    „Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru condițiile oferite la această primă ediție a Memorialului Ionuț Popa, părinților pentru susținere și copiilor pentru efortul depus. Din nefericire, în acest weekend frumos de fotbal, a venit și vestea tragică a dispariției lui Dănuț Radu, pe care am avut plăcerea să-l am elev la Viitorul Arad în Liga 5-a. A fost un copil deosebit, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Flavius Pavel, antrenorul celor de la Viitorul.

    IMG 3457

    Foto: Marius Sava, fost jucător la Universitatea Craiova, actualmente antrenor de copii

    Grupa 2011-2012:
    1. CS U Craiova
    2. Ghiroda și Giarmata Vii
    3. Ripensia
    4. ACB Ineu I
    5. Bihorul Beiuș
    6. Dinamic Arad
    7. UTA
    8. ACB Ineu II.

    CS U Craiova: Luca Păun, Alberto Moscatelli, Darius Bîscu, Lucas Staicu, Claudiu Tudor, Andreas Gonzales, Esteban Ancuța, Mario Velcovici, Albert Lazăr, Alexandru Pâncu, Eduar Băloi. Antrenori: Marius Sava, Bogdan Pancu

    Premii speciale:

    Luca Păun (CS U Craiova, cel mai bun portar, 2011-2012), Alexandru Fador (Viitorul, cel mai bun portar, 2009-2010), Mario Velcovici (golgheter, 2011-2012), Angelo Zvenca (Viitorul, golgheter 2009-2010), Patrik Rădac (Dinamic, cel mai bun jucător, 2011-2012) și Radu Iorgov (Viitorul, cel mai bun jucător, 2009-2010).

    Absolut fiecare copil și antrenor a primit o medalie din partea organizatorilor, dar și cupe și un pachețel cu mâncare.

    IMG 3393

    Foto: Medamira Popa alături de Flavius Pavel, antrenor la clubul Viitorul Arad

    Medamira Popa: „Mulțumesc din tot sufletul pentru organizarea acestui turneu, pentru mine tati nu e plecat”

    „S-a reușit organizarea unui turneu extraordinar în memoria tatălui meu și totul i se datorează lui Adi Lapte și FC Dinamic Arad. Aș dori să le mulțumesc din tot sufletul pentru pentru ceea ce au făcut și pentru că păstrează respect tatălui meu și memoria sa vie. Aș vrea să mulțumesc și primăriei pentru că ne-a pus la dispoziție terenul din Sânnicolau și pentru toți care ne-au ajutat. Sunt niște zile foarte grele, pentru că se împlinește un an… Dar, pentru mine tati nu e plecat, este tot timpul lângă mine și o să fie tot timpul lângă mine.

    L-am și visat azi noapte, l-am simțit tot timpul lângă mine. Cât trăiesc eu o să fie și el prezent. Mulțumesc tuturor celor care au participat și care au ajutat, sper să continuăm acest memorial și în anii următori, iar Adi să continue treaba bună pe care o face cu Dinamic Arad”.

    Meda l-a avut alături pe cel mai apropiat prieten al lui Ionuț Popa, Nelu Roșca, dar și pe Elena Bodri, pe „Pety” Barb și pe Cipri Rus, fostul căpitan al echipei UTA, jucător readus la Arad chiar de Ionuț Popa.

    IMG 3433

    Foto: Adrian Lapte, clubul Dinamic Arad, organizatorul evenimentului

    Adrian Lapte: „Așteptările mele erau mai mari în special legat de echipele participante. Speram să avem mai multe echipe și cluburi pe unde a activat fie ca jucător, fie ca antrenor domnul Ionuț Popa. Acum, la final, cred că ne-am descurcat onorabil pentru prima ediție, am mai și învățat din greșelile pe care le-am făcut pe partea de organizare și sunt convins că anul viitor o să fie mult mai multe echipe și va fi mai bine. Poate vina este și a noastră pentru că ne-am organizat puțin cam târziu, probabil s-ar fi înscris și alte echipe în competiție, în special cele din Arad. Dar, chiar și așa, cred că au fost echipe foarte bune, precum Universitatea Craiova, Viitorul, Ghiroda, care au jucat un fotbal de calitate

    Începuturile noastre ca și club (n.r. Dinamic Arad) au legătură cu terenul domnului Ionuț Popa. Ne-am antrenat acolo începând din iulie, chiar dacă vorbim despre un sintetic. Este mai greu cu găsirea unei baze sportive în Arad și până o să avem altă variantă sau până să ne mutăm în noua casă, o să ne pregătim acolo. Personal nu l-am cunoscut pe domnul Popa, am vorbit numai la telefon, dar îi apreciez munca pe care a făcut-o, a fost cel mai bun antrenor din Arad. Altfel, Dinamic Arad este un proiect destul de amplu, trebuie să ajungem în cinci-șase ani la nivel de Academie. Problema cea mai mare este legată de baza sportivă. Mădălin Mihuța este directorul tehnic, omul cu viziunea, apoi Nicholas Stupar e un antrenor cu un potențial foarte mare, chiar dacă este foarte tânăr. Suntem puțini deocamdată, dar proiectul crește. Avem 65 de copii, împărțiți pe trei grupe 2011-2012, 2009-2010 și 2007-2008, ultima fiind în formare”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.