joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un alt pieton lovit de autoturism în Vladimirescu! Din fericire, victima nu a fost rănită grav

  de Special Arad | 13 februarie 2020, 3:47 PM | Știri Arad | Topic special

  4

  În urmă cu 45 de minute, la trecerea pentru pietoni din fata Bisericii din Vladimirescu a avut loc un accident, un autoturism lovind un pieton. Circulația este blocată. Este al doilea accident, în doar două zile, după cel îngrozitor, produs ieri, în urma căruia a murit o tânără femeie însărcinată.

  Se pare că și în acest caz este vorba tot de o femeie accidentată.

  UPDATE

  Din primele cercetări la fața locului, polițiștii au stabilit următoarele:
  Astăzi, 13 februarie, în jurul orei 14:50, un bărbat de 44 de ani, din județul Brașov, a condus o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă, pe D.N. 7, sensul de mers Deva-Arad, pe raza localității Vladimirescu, și nu a acordat prioritate unei femei de 71 de ani, angajată în traversarea regulamentară a trecerii de pietoni (marcată și semnalizată cu indicator rutier) din apropierea Bisericii Ortodoxe.

  În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului.

  În cauza a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

  Sursa foto: AradTraffic (Facebook)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu înțeleg cum poți traversa strada fără sa te asiguri! Dacă mașinile din Ambele sensuri nu au oprit de ce traversează? Cred ca pietonii nu sunt educați în această privință, ei cred ca trecerea pentru pietoni e un zid și nu țin cont de viteza mașinilor, sunt și neatenți, se asigură doar într – un sens, în celalalt nu se mai asigură. Pietonii au prioritate, conducătorul auto trebuie sa încetinească și sa oprească autoturismul și pietonul sa traverseze strada doar după ce autoturismele sunt oprite sau au încetinit foarte mult. La primul accident mortal de la Vladimirescu, cred ca s-a asigurat doar în stânga (traversa de la stația de tramvai) și dacă s – a oprit cel din stânga în dreapta nu s-a asigurat.. Sunt n cazuri în care pietonii nu se asigură mai ales dacă sunt doua benzi pe sens, sau se asigură doar într-o direcție.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • „Art.56 La apropierea de o intersecție conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.
    .
    Art 72 (2) Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.”
    .
    Eu sunt de acord că mulți cetățeni pietoni sunt lipsiți de bun simț (de parcă și-o caută cu lumânare) și se angajează cu bună știință în traversare chiar și atunci când ar trebui să cedeze trecerea. DAR!!! Dacă, stimate Andrei, te vei plasa într-o intersecție nesemaforizată cu trecere de pietoni nesemnalizată, vei constata că cel puțin 50% din șoferii ce intră în intersecție nu respectă Art 56. Se apropie de intersecție fără nici o intenție de a reduce viteza, doar fiindca ei știu că se află pe un drum cu prioritate. (că despre asta este vorba) Să nu mai vorbim de faptul ca în multe situații, conform Codului Rutier, traversarea pietonilor pe drumuri nemarcate cu trecere de pietoni se face în aceste intersectii … și să nu mai vorbim de intersecțiile prevăzute cu treceri de pietoni. Iar în cazul Vladimirescu există și o stație de tramvai, un motiv în plus să fi prevăzător și pregătit să acționezi când un pieton coborât din tramvai, inconștient de urmări, SE ARUNCĂ în traversare cu tupeu, ca șoferul să oprească, nu el. Însă în ultimă instanță, șoferul se află într-un mijloc de locomoție ce poate ucide și atunci trebuie să circule în așa fel încât să poată evita un accident. „Îmi pare rău, mă grăbeam!” nu este o scuză de om normal la cap!!! Te grăbești cu viteză legală și respectând codul rutier.
    .
    Un alt aspect ce vreau să-l comentez este acest citat din art Art72(2) „…când sunt angajați în traversarea drumurilor publice”. Câți pietoni înțeleg acest aspect foarte important al cuvintelor „când sunt angajați”! Deci obligativitatea de a acorda prioritate pitenonilor ANGAJAȚI este de partea șoferilor, dar și pietonii sunt obligați să se asigure, ceea ce în multe situații nu este respectată de pietoni voit sau nevoit din lipsă de creier funcțional. Parcă sunt într-o misiune specială, în care vor cu tot dinadinsul să verifice care este mediul cel mai tare, carnea și oasele umane sau tabla autoturismelor/camioanelor. Deci un pieton aflat pe trotuar sau refugiu nu are prioritate de trecere nici chiar atunci când există o trecere de pietoni. În traficul pe drumurile publice avem nevoie de mult bun simț combinat cu multă politețe și compasiune unii pentru alții. Dar în fiecare zi constat că mulți dintre ambele părți se consideră dușmani și sunt aroganți unii față de ceilalți. Să nu mai vorbim de cei proști, needucați, incoștienți, cu probleme de vedere … etc. Categorie ce cel puțin mie îmi produc fiori de-a lungul coloanei vertebrale de fiecare dată când îi zăresc în preajma drumurilor publice intens traficate sau a trecerilor de pietoni.

    --1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.