luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un adolescent de 16 ani acuză că a fost agresat de polițiști. IPJ Arad are altă versiune

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2015, 2:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Astăzi, 27 martie, în jurul orei 13, un copil de 16 ani din satul Fiscut a depus o sesizare – tremurând și plângând în hohote – la sediul institutiei Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, spunând, traumatizat, că a fost bătut de polițiștii de la sediul postului de Poliție Șagu, în timpul unei audieri.

  În urma solicitării făcute de către familia minorului în cauză, un echipaj SMURD a preluat minorul pentru a îi oferi servicii medicale de specialitate. În acest sens, minorul a prezentat acte medicale doveditoare, în care se arată că acesta este victima unei agresiuni, fiind diagnosticat cu contuzie abdominală prin heteroagresiune fizică. Minorul nu a fost internat în spital, a fost consultat ambulator și a fost preluat în cursul serii de ieri de către mama și un unchi.

  Potrivit declarațiilor DGASPC Arad, minorul se află cu măsură specială de protecție (plasament familial) la bunica lui, ea fiind așteptată la sediul DGASPC din municipiu pentru a stabili dacă se impune oferirea de servicii pentru minori în cadrul Centrului de Preluare Minori sau va merge la domiciliul său.

  În ambele situații, minorul va fi inclus într-un program de consiliere împreună cu familia și sprijinit în vederea depășirii situației.

  De asemenea, s-a trimis adresa către IPJ Arad pentru verificarea situației și din partea organelor abilitate.

  Referitor la acuzațiile pe care adolescentul le aduce polițiștilor din Fiscut, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Ovidiu Liber ne-a declarat: „Se fac cercetări cu privire la sesizarea DGASPC, privind minorul de 16 ani care a reclamat că a fost bătut. Din ceea ce știm, acesta a plecat de la audieri, la sediul Poliției, unde era citat prin mama lui, iar ulterior a chemat un echpaj SMURD, la el acasă, acuzând dureri în abdomen. De la Spital, unde a fost dus, s-a deplasat direct la sediul DGASPC. Cercetările continuă, inclusiv asupra polițiștilor acuzați de tânăr, și o să vă anunțăm în cel mai scurt timp”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum sa vi cu un asemenea declaratii de la Dgaspc ca mama copilului va fi asteptata la sediu cand acel copil a suferit traume si leziuni. De ce nu a fost asistat la politie de mama sau de un asistent social ? politia nu avea dreptul sa il ancheteze fara a fi asistat de un reprezentant legal!! unde sunt directoarele DGASPC de ce nu au luat masuri? pentru ca sunt incompetente si nu era de fraudat nimica!!! asteapta bugetul pe anul acesta sa faca contract cu genessys de 30.000 de euro sa „manca” si gura lor ceva!!!

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Cu tot respectul, domnișoara sau doamna Diana, celelalte comentarii pe care le postati nu o sa le mai publicăm deoarece aduceti acuzatii pe care nu le dovediti, plus ca si insultati niste persoane, in conditiile in care nu va faceti public numele. Daca doriti sa reclamati ceva, va rugam sa o faceti pe emailul [email protected] si va promitem ca o sa documentam informatiile pe care o sa ni le oferiti. Va multumim pentru intelegere.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.