luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimul mesaj cutremurător înregistrat: „Sper că vă veți aduce aminte de noi” (VIDEO)

  de Mihai Todoca | 14 decembrie 2016, 4:43 PM | Internaţional

  0

  „Către toată lumea care mă poate auzi: suntem aici și suntem expuși genocidului în orașul asediat Aleppo”

  În timp ce armata siriană a asediat Aleppo, mulți activiști și bloggeri au apelat la twitter pentru a-și posta mesajele de adio. Mulți dintre aceștia au spus: „Acesta este probabil ultimul meu video”

  „Salvați Aleppo, salvați umanitatea”

  Sunt puțini jurnaliști din presa internațională care sunt acolo, astfel că singura sursă de știri este ceea ce fac acești bloggeri și activiști.

  Banana Alabed, o fetiță de șapte ani și mama ei au postat pe Twitter ororile a ceea ce se petrece în Aleppo

  „Ultimul mesaj – Sunt foarte tristă că nimeni din lume nu ne ajută, nimeni nu ne evacuează pe mine și pe fiica mea. ADIO- Fatemah”

  Există rapoarte că mulți dintre civili refuză să plece în partea controlată de guvern de teama torturii, închisorii sau chiar că ar fi uciși.

  „Nu vă mai încredeți în Națiunile Unite, nu vă mai încredeți în comunitatea internațională. Rusia nu dorește ca noi să scăpăm cu viață, Assad este la fel”

  Totuși, televiziunea rusă a publicat imagini cu susținători ai lui Assad care sărbătoresc pe străzi iar pe Twitter a fost lansat un mesaj în care se confirma unei încetări a focului.

  Departamentul de Drepturi ale Omului al Națiunilor Unite, spune că deține informații credibile care confirmă moartea a 84 de civili dar este foarte probabil ca numărul real să fie mult mai mare.

  „Sper că veți aduce aminte de noi”

  Este ultimul mesaj înregistrat video.

  Civilians post their goodbyes in Aleppo

  “This may be my last video.” As the Syrian army overtook Aleppo, civilians posted their goodbyes to the world online.

  Posted by Quartz on Tuesday, December 13, 2016

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.