sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimele 24 de ore au însemnat 46 misiuni pentru pompierii arădeni

  de Special Arad | 18 ianuarie 2023, 10:19 AM | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat 46 de misiuni și intervenții.

  Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 41 de solicitări.

  Pompierii militari ai Detașamentului Ineu au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o bucătărie a unei case din localitatea Tauț. Incendiul, care se manifesta la nivelul hotei, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se propaga la restul casei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

  De asemenea, seara trecută, pompierii militari ai Detașamentului Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de evacuare al unei case din localitatea Satu Mic, lichidând incendiul în limitele găsite, fără a se propaga la acoperiș.

  Totodată, pompierii arădeni au desfășurat alte 3 misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi: verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI, recunoașteri în teren și un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

  Coșurile de fum pot provoca adevărate dezastre dacă nu sunt curățate, reparate, dimensionate corespunzător și amplasate la distanță față de materialele combustibile.

  Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii vă recomandă curățarea, repararea, verificarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului, precum și dimensionarea corespunzătoare și amplasarea acestora la distanță față de materialele combustibile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mai terminați cu sutele de misiuni! Cele mai multe sunt alarme false sau nimicuri și nu se justifică deplasarea a ‘jde mașini și de oameni, ca să constate că …mirosea a fum sau a gaz. Ca exemplu, la Atrium Mall și la Spitalul județean, unde sunt pompieri profesioniști angajați și nu era nevoie de intervenția forțelor și mijloacelor militare ca să deschidă un geam sau să deșurubeze un bec încins. Poate că dă bine la statistici să te înscrii cu mii de cazuri rezolvate. Cinste pompierilor pentru munca lor, dar mai salcâm cu intervențiile și bilanțurile sforăitoare.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.