„Arad ieri, azi, mâine”, un proiect educativ pentru elevi, de promovare a tradițiilor și valorilor locale

  de Special Arad | 16 May 2022, 9:19 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Inspectoratul Școlar Județean Arad și Asociația Rotary Arad-Cetate au demarat în 11 mai etapa zonală a proiectului „Aradul ieri, astăzi, mâine – proiect educativ județean de promovare a tradițiilor și valorilor locale în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial, desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, Parcul Natural Lunca Mureșului și Casa Corpului Didactic”Alexandru Gavra” Arad, dar și cu cei mai tineri dintre parteneri, Consiliul Județean al Elevilor Arad.

  La această etapă au participat aproximativ 140 elevi din peste 20 de unități de învățământ, centre de concurs fiind Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici, Liceul Teoretic Sebiș și Școala Gimnazială Andrei Șaguna. Printr-un efort comun al colectivităților școlare (elevi, profesori), al familiilor copiilor, dar și cu aportul comunităților locale, echipajele de câte trei elevi au adus în fața juriilor, într-un mod inedit și accesibil, prețioasele valori ale fiecărei zone din județul nostru. Concursul s-a desfășurat pe următoarele categorii tematice, organizate distinct pentru ciclul primar și pentru ciclul gimnazial, denumite sugestiv: Tezaur (cunoașterea, observarea și descrierea obiceiurilor și tradițiilor locale /zonale) Verde (recunoașterea, descoperirea și descrierea florei și faunei locale/zonale, cu diferențierea plantelor și animalelor specifice zonei) și Sănătate (alimentele în relație cu tradiția și cu sănătatea, plante de leac tradiționale din zona reprezentată).

  Membrii juriilor constituite din reprezentanți ai Rotary Arad Cetate, I.S.J.Arad, C.C.D.„Alexandru Gavra” Arad, Centrul de Excelență Arad, Palatul Copiilor Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au avut plăcuta misiune de a aprecia evoluția participanților și de a acorda premiile constând în peste 350 de carti, majoritatea provenite din donație din partea Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad și a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Echipajele care au ocupat locul întâi la fiecare dintre cele trei categorii, pentru fiecare ciclu, s-au calificat pentru etapa județeană care se va desfășura în luna iunie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.