miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ultima ședință dinainte de Crăciun a adus modificări în structura CLM

  de Raluca Medeleanu | 23 decembrie 2020, 3:36 PM | Administraţie

  3

  Ceea ce era așteptat să fie o ședință de nici zece minute s-a prelungit aproape către o oră astăzi la Primăria Arad. Pe lângă aprobarea proiectului de hotărâre care prevede alocarea de bani pentru bursele școlare, consilierii locali municipali s-au văzut puși în situația de a alege și un alt președinte de ședință, întrucât Levente Bognar a anunțat că se retrage, preferând să rămână doar consilier.

  Motivul (sau pretextul) pentru care Bognar a ținut să se retragă din această poziție este o altercație cu consilierul PSD Cosmin Buruc, care l-a criticat pe acesta pentru intenția de a readuce pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe CLM a proiectului de hotărâre ce prevede evaluarea managerului Filarmonicii, ținând cont că evaluarea a fost deja respinsă de majoritatea consilierilor.

  Așadar, după ce Bognar a anunțat că nu mai dorește să fie președinte de ședință a fost nevoie să fie ales altcineva. Dacă am crede că o astfel de măsură ar dura foarte puțin pentru că ai noștri consilieri locali sunt cu gândul la Crăciun, ne-am înșela. Se pare că până și poziția simbolică de „președinte de ședință” e o poziție mult râvnită, care necesită confruntări între partidele politice aflate în componența Consiliului Local.

  Astfel, la început a fost propus Mihai Pașca de la PNL și Florin Stana de la USR PLUS, dar în urma votului nu s-a îndeplinit numărul minim necesar de 12 voturi. A fost nevoie să se reia din nou votul, de această dată fiind propusă de la PNL Antoanela Naaji, care a și reușit să adune voturile necesare, astfel că doamna Naaji este pentru următoarea perioadă președintele ședințelor CLM, responsabilă cu coordanarea intervențiilor celorlalți consilieri asupra proiectelor de hotărâre (luarea cuvântului, aducerea de amendamente etc.).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Jalnic spectacol. Cel care pana acum vorbea de intelegere, a inteles de la superiorul lui ca trebuie sa inteleaga faradelegile de la filarmonica. Asa ca desi nu a obtinut validarea , propunerea se tot pune pe ordinea de zi si se tot voteaza pana iese cum vor sefii. Asta da meritocratie, asta da respect pentru cetatean.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.