Ultima seară muzicală „La Băncuțe” din această vară a adunat zeci de arădeni | Video

  de Raluca Medeleanu | 6 august 2022, 11:21 AM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Este a doua vară în care Filarmonica Arad ne încântă cu muzică în Parcul Eminescu, în zona denumită „La Băncuțe” și sperăm ca inițiativa să rămână și în programul estival al aniilor următori, să devină o tradiție.

  Vineri de vineri, când vremea a fost prielnică, arădenii iubitori de muzică clasică s-au adunat pe băncuțele din apropierea pasarelei de peste Mureș și au asistat la concertele gratuite, cu începere de la ora 20:00, susținute fie de Cvartetul Filarmonicii, ori uneori de Corul Academic și Orchestra Filarmonicii Arad.

  Aseară, 5 august, a fost ultimul concert programat „La Băncuțe” în această vară, iar publicul a fost unul numeros, ocupând și băncile din Parcul Eminescu, scaunele din zona destinată jocului de șah, treptele din apropiere și chiar și digul.

  Cvartetul Filarmonicii, compus din Cristina Sînmărtinean – vioara I, Greta Niculescu – vioara a II-a, Marcel Cameniță – violă, Cristina Ungureanu – violoncel – și de flautistul Constantin Talmaci, a interpretat compoziții semnate de Boccherini, Dvořák, Mozart ori Strauss, iar publicul a fost provocat după fiecare interpretare să ghicească atât compozitorul cât și stilul (menuet, vals, polka etc.), iar cei care ghiceau au fost răsplătiți cu câte două bilete la următoarea stagiune a Filarmonicii Arad, care va începe în toamnă.

  Filarmonica nu a încheiat aseară însă seria de concerte a verii. În perioada 19, 20 și 21 august, orchestra se va alătura Festivalului „Symphonic Experience” care se va desfășura pe Stadionul „Francisc Neuman” și va reuni artiști de renume național și internațional (detalii AICI), iar în cadrul Zilelor Aradului va susține un concert pe platoul din fața Primăriei Arad, în 28 august, având-o ca invitată pe Irina Baiaț.

  Vezi VIDEOUL cu o parte din concertul de aseară AICI: facebook.com/specialarad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.