vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ultima lună a iernii începe tot cu vreme ieşită din comun

  de - | 1 februarie 2018, 8:35 AM | Naţional

  0

  (foto: Medeleanu Raluca)

  Ultima lună a iernii începe tot cu vreme ieşită din comun atât din punct de vedere al aspectului, cât, mai ales al temperaturilor. Iarna nu îşi va intra în drepturi în această săptămână.

  Astăzi temperaturile vor creşte rapid şi vor depăşi valorile normale pentru începutul lunii februarie. Vor fi până la 14 grade Celsius în regiunile vestice. Norii vor mai persista prin nord-vestul ţării, dar va ploua puţin, în timp ce, în zonele mai înalte de relief va fi lapoviţă şi se va forma polei.

  În Bucureşti, luna februarie începe tot cu vreme caldă. Termometrele vor indica până la 12 grade, soarele va străluci, iar vântul va adia uşor. Presiunea aerului va fi în scădere şi ar putea crea unele probleme de sănătate.

  Până la finalul săptămânii, locuitorii Capitalei se vor bucura de căldură. Cele mai mari temperaturi vor fi sâmbătă când se vor atinge 17 grade Celsius după-amiază, cu toate că va mai şi ploua din când în când. Norii se vor retrage la final de weekend, dar termometrele vor indica cel mult 10 grade, o valoare aflată oricum peste cele normale.

  La munte valorile termice vor fi preponderent pozitive, iar ploile şi lapoviţa vor apărea în prag de weekend. Acestea se vor înmulţi sâmbătă şi se vor transforma în ninsoare. Tot atunci, vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 80 km/h. Duminică va mai ninge slab doar prin masivele nordice şi vântul se va mai linişti.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.