luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ULAL: „Arădenii au plătit cu 30% mai mult la facturile pe încălzire centralizată, iar Compania de Apă a umflat consumul la apă!”

  de Special Arad | 28 februarie 2022, 1:55 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Comunicat. După majorările în cascadă ale tarifelor la utilitătile așa zise publice, care au ajuns un produs de lux, locatarii din condominii care încă își mai încălzesc locuințele cu energie termică din sistemul centralizat au plătit pentru încălzirea locuinței pentru luna ianuarie 2022 cu aproxiativ 30%, mai mult decât în luna decembrie 2021, astfel că totalul cheltuielilor pentru această lună a fost foarte mare, iar bugetul multor familii nu mai face față.

  După scumpirea pe bandă rulantă la energie electrică, gaz, carburant, arădenii s-au trezit și cu scumpirea metrului cub de apă rece și asta după ce în luna decembrie Compania de Apă a „umflat” bine consumul de apă facturat, motivând că nu au avut bani și că a trebuit să plătească redevența către Consiliu Județean Arad. Aceste informații le-au primit administratorii, care ni le-au adus și nouă la cunoștință. Ce să vezi a sărăcit Compania de Apa și a trebuit să o „imprumute” cu bani cetățenii! Acest aspect îl vom aduce la cunoștința instituțiilor abilitate, centrale, întrucât cele locale nu văd și nu aud nimic despe ce se întâmplă în comuna Arad!

  Încet, metru cub de apă și canalizare se aproprie de zece lei. Această majorare a tarifului apei reci v-a duce, din nou, la scumpirea metrului cub de apă caldă la consumatorii care încă mai au această utilitate livrată de CET Hidrocarburi și care numai ce a majorat prețul gicaloriei cu 40 %. Limita de suportabilitate a poulației a ajuns la cote maxime, dar cui îi pasă? Aradul are două Asociații de Dezvoltare Intercomunitare Apă Canal și ADISG Deșuri, care în afară de a propune și a aproba măriri de tarif în favoarea operatorilor nu fac nimic, cu toate că sunt susținute finaciar și din banii publici. Au dezvoltat și modernizat aceste două asociații ceva în municipiul Arad?
  Se vede cu ochiul liber cum a ajuns Municipiul Arad față de orașele învecinate. Poate ar fi bine ca populația să își exprime dorința printr-un referendum ca Municipiul Arad să treacă la rang de comună, măcar cetățenii ar plăti un impozit mai mic. Avem speranță că temperatura de afară ne v-a ajuta cu costurile pentru încălzire, v-a ieși soarele și ne vom da cu trotinetele!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.