duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ULAL Arad: Nu există nici un risc de sancțiune, contravenție sau penalizare pentru asociații și pentru administratori

  de Special Arad | 15 octombrie 2019, 11:54 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. În urma participării ULAL Arad la Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari din 11 octombrie 2019 de la București, vă informăm că tema centrală a discuțiilor este în continuare proiectul de modificare al legii 196/2018 deoarece s-a împlinit un an de la aplicarea acesteia.

  Așa cum am comunicat anterior, susținem inițiativa Doamnei Senator Silvia Monica Dinică în ceea ce privește modificarea articolelor legsilative în vederea îmbunătățirii activităților și în acest sens am făcut apel la implicarea tuturor asociațiilor membre. Procesul de modificare legislativă, dar și aplicare a noilor reglementari va fi unul de durată, dar pe care îl vom urmări de aproape ca și până acum. Toate informațiile de ultimă oră vor fi furnizate membrilor uniunii dar și cursanților care urmează cursul de formare administrator condominiu organizat de către ULAL Arad.

  Datorită informațiilor care au apărut recent în asociațiile de proprietari din Arad și care ne-au fost aduse la cunoștință, dorim să clarificăm partea de obligativitate pe care o au atât administratorii cât și asociațiile de proprietari. Nu există nici un risc de sancțiune, contravenție sau penalizare pentru asociații si pentru administratori. Deoarece cadrul legislativ al legii 196/2018 este în curs de schimbare, nu se pot aduce acuzații de funcționare în ilegalitate.

  Reamintim că termenul limită este 01.01.2021, până la această dată trebuie administratorii să promoveze cursul obligatoriu de formare profesională.

  ULAL Arad primește în continuare înscrieri pentru cursul de administrator condominii, iar grupele formate vor parcurge atât planul teoretic cât și cel practic. Menționăm că grupele înscrise au susținut testări inițiale de verificare a competențelor, iar în aceasă perioada susțin verificarea intermediară.

  Pentru informații și înscrieri vă așteptăm la sediul nostru din strada George Coșbuc nr. 33 intre orele 09:30-15:30 sau la numarul de telefon: 0257/285053

  Dorina Lupșe- Președinte ULAL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.