sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ULAL Arad la Conferința Națională a Ligii Asociațiilor de Proprietari

  de Special Arad | 9 octombrie 2018, 10:52 AM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Conducerea ULAL Arad a participat vineri, 5 octombrie, la Conferința Națională a Ligii (HABITAT) Asociațiilor de Proprietari, care a avut loc la Bucuresti, principala temă fiind noua lege a asociațiilor de proprietar, Legea nr.196/2018. Așa cum am mai arătat, noile reglementări, pe lângă unele aspecte pozitive din zona de asigurare a funcționării condominiilor în condiții de siguranță, are multe reglementări care complică și mărește costurile de funcționare a asociațiilor de proprietari, fapt ce va conduce la blocarea activității acestora sau chiar la desființarea unor asociații. Au fost relevate unele reglementări care îngreunează activitatea asociațiilor cum ar fi : eliminarea/limitarea plăților în numerar; obligația de a participa cenzorul la ședințele comitetului executiv; condițiile instituite în caz de demisie; a fost contestată obligativitatea de a depune fondu de reparații și fondul de rulment în același cont cu sumele ce reperezinta cheltuielile curente.

  Cele mai multe discuții au fost pe tema înlocuirii certificatului de absolvire cu certificat de calificare a administratorilor. De asemenea s-a creat o anumita confuzie prin înlocuirea administratorului de imobil cu administrator de condominiu.

  Prin urmare, este necesar să se elaboreze standardul ocupațional pentru administrator de condominiu și abia apoi să se decidă dacă persoanele fizice atestate ca administrator de imobil răspunde exigențelor stabilite pentru administrator de condominiu. Oricum, informăm persoanele interesate și asociatiile de proprietari că organizarea cursurilor de calificare poate începe doar după elaborarea standardului ocupațional pentru administrator de condominiu.

  Din aceste considerente, în conferință s-a degajat concluzia că Legea 196/2018 trebuie amendată, urmand a se face propuneri în acest sens și că ar fi oportună SUSPENDAREA aplicării legii în totalitate/în parte pe durata a 6 luni/un an.

  ULAL Arad va informa în permanența asociațiile membre despre toate modificarile și completarile ulterioare la numarul de telefon 0257/285053 și la noul sediu din str.George Coșbuc nr.33 .

  Dorina Lupșe – Presedinte ULAL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.