marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ULAL Arad: Guvernul a făcut un prim pas, dar trebuie să repare toate erorile din legea asociațiilor de proprietari

  de Special Arad | 7 august 2019, 8:14 AM | Administraţie

  1

  Comunicat. Aducem la cunostința Asociațiilor de proprietari și administratorilor, firmelor de administrare a condominiilor că în urma solicitarilor facute de Liga Habitat guvernul a emis un Proiect de OG pentru modificare a Legii 196 /2018,art.106, prin care se prorogă termenul de obținerea certificatului profesional .
  Este un prim pas important pentru administratorii de condominii. Așteptăm eliminarea și a celorlalte erori din aceasta legea nefericită. După mai multe întârzieri, au fost primite autorizările pentru organizarea cursurilor de formare professională pentru administratorii de condominii. ULAL Arad membră a ligii Habitat- Casa Plus, au început înscrierile pentru curs, organizarea în serii de câte 28 de membrii, formarea de comisii dar și respectarea normelor de desfășurare impuse de către Ministerul Dezvoltării.
  Dorim pe această cale să reamintim că acest curs este dedicat persoanelor fizice, persoane fizice autorizate sau persoanelor juridice specializate conform legii. Activitatea de administrare include activități de adiministrare tehnică și întreținere a proprietății comune, de contabilitate și de caserie.
  Candidații pentru funcția de administrator trebuie să prezinte comitelului executiv al asociației de proprietari documentele prevăzute de lege precum și alte documente solicitate printre care, obligatoriu: atestatul și cazierul judiciar care să ateste că nu a suferit nici o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune de natură economico-financiară.
  Certificatul de calificare profesională reprezintă actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupația de administrator de condominii, în conformitate cu legislația privind învățământul superior sau privind formarea profesională a adulților.
  Atestatul este actul care dovedește calitatea de administrator de condominii prin care persoanele fizice, sau juridice îl vor obține în baza certificatului de calificare profesională.

  Organizarea cursurilor de formare profesională în conformitate cu planul de pregătire aprobat este în plină desfășurare. Cursul este compus din 2 module diferențiate de către experiența și studiile candidaților.

  1.Modulul scurt care presupune efectuarea a 50% din totalul planului de pregătire ca și număr de ore și în care sunt încadrați cursanții cu competențe dovedite. Acest modul are 120 ore teorie si 240 practica.
  2.Modulul lung care presupune efectuarea integrală a planului de pregătire și în care sunt încadrați cursanții cu învățământ general obligatoriu-fără un alt curs de calificare administrator condominii. Acest modul are un total de 720 ore de curs: 240 teorie + 480 practică.
  ULAL Arad are deja 3 grupe de cursanți formate și continua înscrierile pentru grupele următoare.
  Pentru înscrieri și informații vă așteptăm la sediul nostru din str. George Coșbuc nr. 33 între orele 09:30-15:30

  Dorina Lupșe, Președinte ULAL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.