ULAL Arad a înmânat certificate de administrator de condominii absolvenților de curs, în cadrul Adunării Generale a asociațiilor de proprietari

  de Special Arad | 5 februarie 2020, 10:24 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Luni, în data de 3 februarie, la sala Vasile Goldis din Consiliul Județean Arad, ULAL Arad a organizat Adunarea Generală dedicată asociațiilor de proprietari. În cadrul acestei ședinte au fost înmânate și certificatele de calificare profesională pentru toți administratorii de condominii care au absolvit cursul, organizat de către ULAL Arad. La eveniment au luat parte 100 de președinții și adminitratori de condominii din Arad. La acest eveniment fost invitați reprezentați ai diferitelor instituții și totodată principalii operatori de servicii comunitare publice.

  Din partea Inspectoratul de Poliție au participat reprezentanți care au informat asociațiile de proprietari cu privire la încălcarea normelor de conviețuire socială, prevenirea unor fapte antisociale și siguranța proprietarilor în condominiu. În programa evenimentului au fost incluse subiecte de actualitate și de interes pentru toate asociațiile de proprietari și s-au dezbătut ultimele reglementările ale cadrului legislativ ce guvernează activitățile sepcific, respectiv Legea 196/2018.

  Invitatul special, Domnul Mihai Mereuta-Președintele Ligii Habitat a sustinut un discurs actualizat al parcursului legii 196/2018 și a proiectelor de modificare ale unor articole de lege care sunt încă în așteptare. Alt subiect de mare interes pentru locatari și pe care ULAL Arad a dorit să îl dezbată și să îl clarifice se referă la evaluarea și monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice din Arad. Referitor la aceste aspecte s-au comunicat informații de actualitate cu privire la demersurile facute de conducerea ULAL Arad în urma întâlniri cu reprezentanti conduceri Companiei Apa Canal S.A. Arad. Ulal Arad în calitate de organizator a invitat de asemenea Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad, asociație care reglementează, organizeaza ,monitorizează și gestionează în comun serviciul de alimentare cu apă și canalizare.

  Inviația nu a fost onorată, s-a primit în schimb o adresă prin care conducerea asociatie a comunică că are toată disponibilitatea de a a „media și a iniția orice demers legal necesar , la cererea oricarei persoane ce justifica un interes legitim” Menționăm că aceasta asociație declară că la baza constituiri a fost interesul general al locuitorilor și urmarește îmbunatațirea calitații Serviciului și a unor tarife care să respecte limitele de suportabilitate ale poulației. Nu este stabilită nici o dată legată de înfăptuirea concretă cu privire la achizitia de contoare cu citire la distantă.

  Așa cum a procedat până în prezent, Ulal Arad va urmări îndeaproape toate aceste demersuri promise pentru a putea obține ceea ce este solicitat de către majoritatea asociațiilor de proprietari din Arad: posibilitatea de realizare citirea apei și a putea urmări și totodată achita un consum real, nu unul estimat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.