luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ULAL acuză Compania de Apă că aduce prejudicii cetățenilor cu bună știință. „Emit facturi lunare cu consumuri nereale”

  de Special Arad | 16 iunie 2020, 5:47 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  „Timp de 12 luni de zile (aprilie 2019 – aprilie 2020), S.C. Compania de Apă Arad S.A., contrar Regulamentului emis de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad (ADIAC Județul Arad), estimează lunar consumurile de apă rece, în loc să citească lunar contoarele de branșament aflate pe domeniul public, și emit facturi lunare la asociațiile de proprietari din Arad cu consumuri nereale”, anunță Dorina Lupșe, Președintele ULAL Arad, într-un comunicat.

  ULAL Arad, reprezentanta asociațiilor de proprietari din județul Arad, împreună cu președinții acestor asociații, au demarat o acțiune de sesizare a instituțiilor abilitate privind prejudiciile aduse cetățenilor cu bună știință. Această acțiune vine în urma numeroaselor sesizări anterioare către S.C. Compania de Apă Arad S.A. fără ca societatea să facă vreun efort pentru a remedia situația.

  „În aceste zile ploioase din iunie, ne confruntăm ca în fiecare an, de 30 de ani încoace, cu inundarea și blocarea drumurilor și a pivnițelor blocurilor datorită inexistenței unei rețele de canalizare pluvială individuale/independente și funcționale în cartierele de blocuri ale municipiului Arad. An după an, după o ploaie, drumurile devin impracticabile datorită apei de ploaie acumulate pe drum, dar și datorită materiilor fecale aduse la suprafață din canalizarea menajeră de aceeași apă de ploaie.

  În același timp, pivnițele blocurilor sunt umplute cu murdărie împinsă la interior de apa de ploaie, canalizată de pe drum direct în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor. Această soluție inadecvată și prejudicioasă de a canaliza apa de ploaie în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor a fost implementată de S.C. Compania de Apă Arad S.A., societate subordonată Consiliului Județean Arad.

  Fondurile europene care au intrat timp de 13 ani în bugetul Aradului nu au fost suficiente pentru ca autoritățile locale să edifice o rețea de canalizare pluvială nouă, care să prea apele meteorice și să le canalizeze corespunzător sau măcar să reabiliteze rețeaua veche”, se mai arată în comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.