marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UE interzice bisfenolul A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

  de - | 12 iunie 2024, 8:16 PM | Internaţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Statele membre UE au aprobat miercuri o propunere a Comisiei Europene de a interzice bisfenolul A (BPA) în materialele care intră în contact cu produsele alimentare (MCA), decizia fiind luată pe baza celor mai recente dovezi ştiinţifice şi în vederea protejării sănătăţii cetăţenilor şi a asigurării celor mai înalte standarde de siguranţă alimentară, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

  Aceasta înseamnă că, după o perioadă de eliminare treptată, nu va mai fi permisă utilizarea substanţei chimice respective în aceste produse în UE, transmite Agerpres.

  Decizia se bazează pe o evaluare ştiinţifică efectuată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), care a concluzionat că BPA a avut „efecte nocive potenţiale asupra sistemului imunitar”.

  Această interdicţie se va aplica în principal utilizării BPA în ambalaje, cum ar fi materialul de acoperire utilizat la cutiile metalice. Utilizarea BPA în articole de consum precum sticlele din plastic reutilizabile pentru băuturi, răcitoarele de apă sau alte articole de bucătărie va fi de asemenea interzisă.

  Citește mai mult pe G4Media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.