miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UE declanșează procedura privind statul de drept împotriva Ungariei, care riscă tăieri de fonduri europene

  de - | 5 aprilie 2022, 7:30 PM | Internaţional

  0

  (foto: ec.europa.eu)

  Comisia Europeană va declanșa în curând noul mecanism pentru a reduce finanțarea acordată Ungariei din cauza erodării standardelor statului de drept, a declarat marți președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, citată de Politico și G4Media.

  Anunțul vine la două zile după ce premierul ungar Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat consecutiv în urma unor alegeri despre care observatorii internaționali au spus că au fost afectate de un teren de joc inegal, în beneficiul partidului de guvernământ Fidesz.

  Este o temă care s-a repetat de-a lungul celor peste zece ani de când Orbán se află la putere, timp în care grupurile pentru libertăți civile spun că liderul maghiar a preluat treptat controlul instituțiilor democratice și a direcționat banii contribuabililor către prieteni și familie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.