Polițiștii, pe urmele șoferilor care transportă marfă de peste 3,5 tone

  de Special Arad | 15 July 2022, 5:11 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În ziua de 14 iulie a.c., în intervalul orar 08:00-20:00, poliţiştii arădeni împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban cât și în mediul rural, în zonele cu risc accidentogen ridicat.

  Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 189 autovehicule, fiind aplicate 103 sancțiuni contravenționale în valoare totală de de 58.645 de lei, dintre care 93 de sancțiuni în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 sancțiuni în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 4 sancțiuni în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 1 sancțiuni în baza H.G. 69/2012 privind nerespectarea legislației operatorilor de transport, 5 sancțiuni contravenționale pentru alte nereguli constatate.

  De asemenea, au fost reținute 13 certificate de înmatriculare, 7 autovehicule fiind imobilizate, 4 pentru depășirea masei maxime autorizate iar 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

   

  RECOMANDĂRI :

  deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de marfa de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;

  respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport marfa;

  deținerea și valabilitatea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA;

  verificarea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului;

  respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă;

  utilizarea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, atat de către conducătorii auto cat și de pasageri

  NU folosiți telefoanele mobile în timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispositive de tip ”mâini libere”

  NU conduceți sub influența băuturilor alcoolice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.