duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UE a anunțat noile sancțiuni pentru Rusia. La exportul de gaze naturale nu s-a renunțat nici acum

  de - | 5 aprilie 2022, 6:18 PM | Internaţional

  0

  (foto: europa.eu)

  Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat marți noi sancțiuni contra Rusiei, spunând că trebuie să se mențină o presiune maximă asupra lui Vladimir Putin și a Guvernului de la Moscova în acest moment critic, scrie HotNews.

  Printre noile sancțiuni se numără interdicția totală de tranzacții pentru patru bănci rusești-cheie, inclusiv VTB Bank, interdicție de import de cărbune din Rusia în valoare de patru miliarde de euro pe an, nu se va permite accesul navelor deținute sau operate de ruși în porturile UE, cu excepția produselor alimentare, energetice sau cu ajutoare, interdicții de import în valoare de 5,5 miliarde de euro, inclusiv pentru lemn, ciment, fructe de mare și băuturi alcoolice și interdicții de export în valoare de 10 miliarde de euro, inclusiv pentru semiconductori de înaltă tehnologie.

  De asemenea, Ursula von der Leyen a anunțat că UE va lucra la sancțiuni suplimentare, inclusiv contra importurilor de petrol și că atrocitățile rusești vor fi anchetate alături de Ucraina.

  Sursa: HotNews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.