UDMR va vota programul de guvernare pentru că vor primi un post de secretar de stat pentru cultura minorităților

  de - | 4 ianuarie 2017, 8:26 AM | Politikos

  0

  Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că formaţiunea sa va vota Guvernul Grindeanu, pentru că sunt „foarte multe elemente aproape identice cu propuneri din programul nostru electoral”. El a precizat însă că la întâlnirea cu liderii coaliţiei PSD-ALDE au avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii, devenită acum şi  „al Identităţii Naţionale”.

  „Noi am constatat că în acest program de guvernare sunt foarte multe elemente aproape preluate, identice, cu foarte multe propuneri din programul nostru electoral şi vă dau câteva exemple: deducerile fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii, creşterea salariilor din administraţia locală, tichete de vacanţă şi pentru cei care lucrează în administraţie, start-up-urile pentru antreprenori, pentru a crea locuri de muncă şi multe alte elemente în domeniul fiscal, în domeniul infrastructurii, dezvoltării regionale şi multe alte elemente, inclusiv elemente în ceea ce priveşte minorităţile naţionale şi acele elemente care se referă la instituţiile statului de drept. După o analiză a programului de guvernare, am dat un vot în unainimitate şi am spus că, având un protocol de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR, potrivit stiri.tvr.ro.

  Liviu Dragnea, președintele PSD a declarat că cererea UDMR, ca la Ministerul Culturii să fie înfiinţat un post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor, este o idee bună.

  „Vă spun o solicitare care mi s-a părut corectă: La Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educaţiei, să fie înfiinţat un post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor naţionale. Mi se pare o idee bună. Şi cred că premierul desemnat o să fie de acord. Mâine, când vor stabili Legea de organizare şi de funcţionare a Guvernului, să ţină cont de asta. În rest, n-am discutat ceva punctual”, a spus ieri seara Dragnea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.