Ucrainienii au dat foc parcării de la Continental, iar din scrum a renăscut Shakespeare

  de Raluca Medeleanu | 11 mai 2015, 1:37 PM | Cultură | Recomandările editorilor | Video

  0

  „Lumea întreagă este o scenă, iar oamenii sunt actorii ei. Așa că jucați, jucați!”, striga o voce puternică, vântul ridicând sunetele în văzduhul de abanos.

  Pompierii rămâneau pe poziții, în timp ce ochii oamenilor din public stăteau încremeniți de uimire, privind scene parcă extrase dintr-un bâlci fantasmagoric. Muzica halucinantă, artificiile, flăcările și voalurile multicolore ale actorilor urcați pe catalige i-au propulsat pe arădenii aflați în parcarea hotelului Continental, duminică seara, într-un meleag atemporal, extras din colțurile cele mai profunde ale imaginației unui om al cărui nume nu necesită prezentări suplimentare: William Shakespeare. Iar călătoria a fost făcută cu un scop anume: să-l cunoască pe Prospero.

  To Meet Prospero – un spectacol stradal năucitor adus la Arad, în cadrul Festivalului de Teatru Nou, de către echipa Teatrului Academic Voskresinnia, din Lviv, Ucraina.

  Prin mimă și dans, completate pe alocuri de cuvintele din difuzoare ale unui narator necunoscut, ucrainienii au atins toate temele majore din operele lui Shakespeare: iubirea, destinul, trădarea, justiția, moartea, deghizarea, haosul… Cu firul unei coregrafii uluitoare, ei au țesut pânza unor povești arhicunoscute ale universului shakespearian – Romeo și Julieta, Visul unei nopți de vară, Furtuna și Hamlet.

  70 de minute de frenezie care au oprit parcă timpul în loc și care au îngenunchiat până și furtuna care se preconiza în jurul orei începerii spectacolului.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.