joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ucrainenii îşi citesc poveştile dureroase de război în faţa Primăriei Arad

  de Adriana Barbu | 22 februarie 2023, 7:15 PM | Știri Arad

  0

  ucraineni la o manifestare de la Arad, în vara anului 2022

  Refugiații stabiliți în Arad au scris mesaje despre ce au simţit în prima zi de război

  Un an de infern. Un an de genocid. Un an în care ţara lor nu mai e acasă. Câteva luni în pribegie printre străini. Un an de tristeţe şi durere, pe care ucrainenii din Arad, împreună cu ONG-ul care le-a fost mereu aproape în acest an, Aradul Civic, îl vor marca cu dezvăluirea poveştilor lor de război la kilometru zero al Aradului.

  Mesajele lor vor fi făcute publice la un an de la debutul coșmarului, pe 24 februarie, de la ora 17:00.

  „Dorim să vă aducem la cunoștință acțiunea care va avea loc ca urmare a împlinirii unui an de la invazia Ucrainei de către armata rusească. Ucrainenii din Arad au scris mesaje despre ce au simțit în prima zi a războiului și vor merge vineri, 24 februarie, de la ora 17:00, în fața Primăriei pentru a transmite poveștile lor mai departe. Sunt povești de groază, de durere, ale femeilor şi ale copiilor care au acum soți, tați, frați pe front, în închisori rusești sau care nu mai sunt printre noi. Invazia Ucrainei de către Rusia s-a transformat într-un război care durează deja de un an. Un război cu o premisă mincinoasă, aceea de a <elibera> și <denazifica> Ucraina. Un pretext fantomă pentru care au fost distruse orașe, dezbinate familii și nenumărați civili supuși ororilor inimaginabile într-o Europă cu valori democratice. Războiul este o tragedie și – în mâinile unui dictator mincinos – o crimă. Putin este un criminal, care în drumul spre putere lasă în urmă cadavre ale nevinovaților și ale celor care îndrăznesc să i se opună. Îl condamnăm împreună cu ucrainenii și cu cei care luptă pentru dreptate, pentru asaltul asupra valorilor umane și democratice. Denunțăm de asemenea destabilizarea globală provocată”, se arată în anunţul făcut public de Daria B. Nistor, președinte Aradul Civic. O asociație care îi așteaptă pe toți arădenii să se alăture ucrainenilor în protestul lor povestit vineri, de la ora 17.00, în fața Primăriei Arad.

  Una dintre scrisori:
  scrisoare ucraina

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.