duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele ucrainean și premierul britanic au semnat un acord de securitate care va rămâne în vigoare până la intrarea Ucrainei în NATO

  de - | 13 ianuarie 2024, 9:31 AM | Internaţional

  1

  Premierul britanic Rishi Sunak și președintele ucrainean Volodimir Zelenski (foto: Володимир Зеленський, Facebook)

  De la invazia Rusiei în Ucraina, Londra a fost unul dintre principalii susținători ai Kievului. Premierul britanic Rishi Sunak a transmis că anul acesta, Marea Britanie își va spori sprijinul financiar cu 200 de milioane de lire sterline, până la 2,5 miliarde, iar „Ministerul [britanic al] Apărării va lucra cu parteneri internaționali pentru a crește semnificativ numărul de drone furnizate pentru apărarea Ucrainei“, se arată în comunicatul guvernului, scrie Biziday.

  Aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite pentru a procura și produce mii de drone, iar potrivit Downing Street, UK va livra astfel Kievului cea mai mare cantitate de drone dintre statele care susțin Ucraina. Majoritatea dronelor urmează să fie fabricate în Marea Britanie.

  Biroul lui Sunak a transmis că acesta va semna, în urma unei întâlniri cu președintele ucrainean, un acord de cooperare în materie de securitate între cele două state, care „formalizează sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat și va continua să îl ofere Ucrainei, inclusiv partajarea informațiilor, securitatea cibernetică, pregătirea medicală și militară și cooperarea industrială în apărareVom fi alături de Ucraina, în orele cele mai întunecate, dar și în vremurile mai bune care vor veni”, a transmis premierul britanic.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.