Ucraina, motiv de ceartă la ONU. Rusia şi SUA s-au acuzat reciproc

  de - | 12 decembrie 2015, 11:54 AM | Internaţional

  0

  Statele Unite şi Rusia s-au acuzat reciproc, în Consiliul de Securitate al ONU, de continuarea războiului din Ucraina. Washingtonul a spus că Moscova vrea să ascundă informaţiile despre războiul din Donbas. La rândul său, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a spus că sprijinul american pentru Kiev nu a făcut decât să înrăutăţească problemele, informează Digi24.

  Ambasadorul american la ONU, Samantha Power, a acuzat Moscova că vrea să ascundă abuzurile ce au loc în Donbas, în zonele controlate de rebelii pro-ruşi. Declaraţia a venit după ce Rusia a împiedicat un oficial ONU, timp ce o oră şi jumătate, să-şi prezinte raportul despre situaţia din Ucraina.

  Ivan Simonovici, asistentul pentru drepturile omului al secretarului-general ONU: „Persistă rapoarte despre abuzuri la adresa drepturilor omului în aceste teritorii. Este vorba inclusiv de crime, tortură, detenţii ilegale şi muncă forţată”.

  Samantha Power, ambasadorul SUA la ONU: „Te întrebi ce vrea să ascundă Rusia. Înţelegem această dorinţă nefericită de a preveni Consiliul să audă lucruri incomode şi tocmai de aceea nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple”.

  În schimb, ambasadorul rus a acuzat Statele Unite de faptul că războiul din Donbas nu s-a încheiat.

  Vitali Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU: „Susţinerea pe care Washingtonul a oferit-o partenerilor săi de la Kiev a avut un rol distructiv. De aceea, un acord politic este aşa de dificil de obţinut”.

  Peste 9.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cele 20 de luni de conflict în estul Ucrainei, potrivit ultimului raport ONU.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.