marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ucraina începe mobilizarea femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani

  de Special Arad | 12 iunie 2022, 12:01 PM | Internaţional

  2

  Şeful Statului-Major General al Armatei ucrainene a dat un ordin de începere a mobilizării femeilor. Documentul semnat a fost publicat de expertul militar rus Boris Rojin, comunică publicaţia rusă Pravda.ru, conform Adevărul.ro.

  General-locotenent Serghei Şaptal a ordonat centrelor de completare a Forţelor armate ucrainene ca până la 15 iunie să pregătească lista femeilor care sunt înrolate. Până la sfârșitul lunii, comandamentele militare trebuie să înroleze toate femeile ucrainene cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

  Se arată că femeile sunt mobilizate pentru „completarea neîntreruptă a efectivului”. Administraţiile militaro-civile din Dnepropetrovsk, Kiev, Kirovograd, Nikolaev, Odesa şi Harkov sunt obligate să organizeze centre suplimentare de cazare şi instruire militară pentru persoanele mobilizate.

  Preşedinţele Volodimir Zelenski a respins petiţia privind ridicarea interdicţiei pentru bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani de a părăsi Ucraina, transmite Kyiv Independent.

  Zelenski a precizat că, în conformitate cu articolul 17 din Constituţie, protejarea suveranităţii Ucrainei este responsabilitatea poporului său.

  În acelaşi timp, articolul 64 din Constituţie permite ca drepturile şi libertăţile să fie limitate în timpul legii marţiale care a fost în vigoare din 24 februarie.

  Zelenski declara recent că Ucraina pierde pe câmpul de luptă până la 100 de soldaţi în fiecare zi.

  Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la invadarea ţării de către Rusia în februarie, potrivit unui consilier militar al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.