UAV Arad, alături de alte universități românești, își propune internaționalizarea învățământului universitar autohton

  de Special Arad | 15 aprilie 2015, 10:38 AM | Educaţie

  0

  Proiectul „Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate (IEMU)”, finanţat prin programul POSDRU/155/1.2/S/136180, își propune creionarea unei viziuni strategice pentru internaționalizarea învățământului superior din România, ca parte a unei strategii mai ample în acest domeniu.

  În cadrul acestui proiect au fost organizate la București trei ateliere de lucru interactive privind viziunea asupra internaționalizării învățământului superior, cu participarea reprezentanților celor 20 de universități implicate în proiect, printre care și Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, ai instituțiilor centrale abilitate și ai partenerilor sociali din învățământul superior din România.

  Cele trei ateliere de lucru au presupus facilitarea unui exercițiu participativ de construire a viziunii naționale privind internaționalizarea sistemului de învățământ superior românesc.

  Procesul de consultare a fost organizat pe baza unei proceduri de lucru originale: având în vedere cei mai relevanți factori ai schimbării în învățământul superior la nivel global, au fost identificați principalii vectori transformativi în domeniul internaționalizării în context românesc. De asemenea, au fost dezvoltate cinci scenarii pe baza cărora participanții au estimat principalele tensiuni din 2025, au oferit estimări cantitative ale orizontului de așteptare în 2025, precum și transformările necesare în plan instituțional care ar trebui realizate până în 2025 în România. Scenariile vor sta la baza unui document de viziune privind internaționalizarea învățământului superior.

  Viziunea constituie un punct de plecare pentru elaborarea unei strategii naționale privind internaționalizarea educației de către un comitet ce include experți români și străini, în colaborare cu Asociația Internațională a Universităților (IAU).

  UAV a fost reprezentată de directorul Departamentului pentru Parteneriate Internaţionale, conf. univ. dr. Codruţa Stoica, în calitate de expert instituțional în cadrul proiectului IEMU.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.