Twitter-ul lui Elon Musk răspunde la întrebările jurnaliștilor cu 💩

  de - | 26 March 2023, 2:57 PM | Internaţional | Social Media

  0

  (foto: emojipedia.org)

  Departamentul de comunicare Twitter a rămas inactiv din noiembrie, când noul CEO, Elon Musk, a disponibilizat echipa imediat după achiziția companiei. Toate întrebările oficiale din partea jurnaliştilor au fost efectiv ignorate de atunci. De acum, însă, adresa e-mail [email protected] oferă răspunsuri automate. Nu vă gândiți la răspunsuri „elaborate” de vreo inteligență artificială, este vorba de același răspuns „livrat” automat oricărui e-mail: emoji-ul 💩.

  Nu este o glumă sau vreo răzbunare din partea vreunui angajat supărat pe noile reguli interne ale companiei. Anunțul a fost făcut recent chiar de proprietarul Elon Musk:

  Elon Musk, care a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie, se descrie drept un „absolutist al libertății de exprimare” și a încadrat preluarea în termeni de „protecție a exprimării”. Însă multe dintre deciziile sale în această direcție – de la slăbirea practicilor de moderare a conținutului până la restabilirea conturilor care fuseseră suspendate pentru încălcarea regulilor – au alimentat îngrijorări legate de dezinformare, scrie NPR.

  Angajamentul declarat al lui Musk față de libertatea de exprimare a fost, de asemenea, pus sub semnul întrebării din cauza modului în care tratează jurnaliștii.

  În decembrie, el a făcut pasul extrem de neobișnuit de a interzice conturile mai multor jurnaliști celebri care au scris despre schimbările bruște ale politicii platformei Twitter.

  De exemplu, conturile care împărtășesc locațiile avioanelor private (inclusiv ale lui Elon Musk), folosind informații disponibile public, au fost dezactivate fără nicio explicație.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.