vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Tururile dedicate arădenilor „Arad Free Tours” au ajuns la Aeroportul Arad

  de Special Arad | 31 august 2022, 9:42 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În weekend am avut parte de un nou eveniment inedit „Turist la tine acasă – În spatele ușilor închise”! A venit rândul Aeroportului Internațional Arad să își deschidă porțile celor curioși să îl descopere.

  Aproximativ 50 de persoane s-au prezentat duminică la punctul de întâlnire la intrarea în Cimitirul Pomenirea, de unde s-au deplasat împreună pe Calea Bodrogului și apoi pe Calea Aeroportului, până la obiectivul turului.

  Teodor Stoica, ghid Arad Free Tours a început turul cu informații despre pionierii arădeni ai aviației, zborul lui Aurel Vlaicu de la Arad și nu în ultimul rând, despre producerea motoarelor de avioane și ulterior chiar a avioanelor în orașul nostru. S-a mai vorbit despre Pavilioanele Aviației din cartierul Gai și desigur, despre Aeroport, făcând referiri la o serie de aspecte, precum povestea din spatele inițiativei construirii lui, motivul pentru care a existat o controversă în ceea ce privește ridicarea sa, vizita unor figuri regale sau luptele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

  La Aeroport, publicul a fost așteptat de Bogdan Ungureanu, manager de siguranță la Aeroportul Internațional Arad, și de Liviu Stan, mecanic de avioane și veteran al Aeroclubului „Traian Vuia” Arad. Au vizitat împreună noul terminal T2, destinat plecărilor, calea de rulare, hangarul Aeroclubului „Traian Vuia”, unde au putut admira diverse avioane și vechiul terminal al aeroportului, construit în perioada interbelica care acum este destinat sosirilor. Cei doi invitați și-au luat rolul în serios și au povesti, au explicat, au răspuns la întrebări legate de aviație, securitate, avioane și ce presupune activitatea de zi cu zi din cadrul aeroportului.

  La sfârșit cum se obișnuiește la fiecare astfel de tur, cei doi invitați au fost recompensați cu diplome de „ghizi pentru o zi” și tricouri Arad Free Tours pentru participarea la proiectul de promovare a orașului și pentru susținerea turismului local.

  Tururile din categoria „În spatele ușilor închise” continuă cu o nouă ediție, duminică, 18 septembrie de la ora 18:00 când se va vizita Tribunalul Arad. Nu este nevoie de rezervare, iar participarea este gratuită.

   

  Citește și: Adio, curse Blue Air la Arad! Consilierii județeni au votat întreruperea contractului cu operatorul aerian – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.