miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Turnul Eiffel a fost închis pentru câteva ore din cauza unei alerte cu bombă

  de - | 12 august 2023, 7:59 PM | Internaţional

  0

  Turnul Eiffel a fost evacuat timp de mai multe ore, sâmbătă, din cauza unei alerte cu bombă, relatează CNN. Trei etaje ale turnului, dar și curtea exterioară, au fost evacuate în timp ce autoritățile au evaluat amenințarea.

  Un perimetru mare de securitate a fost stabilit rapid în jurul monumentului din capitala franceză, iar traficul în zonă a fost deviat, conform presei locale, care a adăugat că o echipă de geniști a fost adusă la fața locului. „Este o procedură uzuală pentru astfel de situații. Ele sunt rare, oricum”, a declarat un purtător de cuvânt al SETE, compania care gestionează Turnul Eiffel, notează digi24.ro.

  În acest moment, turnul a fost redeschis publicului. Aproape șapte milioane de oameni vizitează anual această atracție turistică din Paris. Monumentul are o secție de poliție la baza pilonului de sud, iar zona din jur se află sub supraveghere video constant. Vizitatorii trebuie, de asemenea, să treacă prin verificări de securitate înainte să intre. Evacuările sunt rare, dar nu nemaivăzute. În 2019, Turnul Eiffel a mai fost evacuat și închis după ce un bărbat a fost observat în timp ce încerca să se cațere pe monument, scrie digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.