luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Turiști români, jefuiți și bătuți în Grecia: „Soția mi-a spus că m-au transformat într-un sac de box”

  de - | 14 septembrie 2022, 10:41 AM | Internaţional

  0

  Grecia este o țară renumită pentru peisajele sale de vis și pentru turismul bine dezvoltat. Totuși, uneori aceste argumente nu sunt suficiente pentru a garanta un concediu reușit, iar unii află acest lucru din experiența proprie. Este și cazul unui român care a ales să-și petreacă acolo opt zile de vacanță, însă a avut însă o experiență profund negativă și spune că nu se va mai întoarce niciodată acolo,

  Pe finalul sejurului, când mai avea două zile de vacanță, românul a trăit un episod dramatic. El povestește că a fost atacat pe o plajă din Thassos de trei indivizi care vorbeau limba greacă. Așa a rămas fără ceas, fără bani și a încasat o bătaie zdravănă, iar soția sa a rămas și fără bijuterii.

  Transformat în sac de box

  Ne plimbam liniștiți pe o plajă din Thassos, era cred ora 3-3.30 și ne pregăteam să mergem spre hotel ca să ne culcăm. De nicăieri parcă ne-au ieșit în cale trei persoane, trei bărbați care au sărit ca la un semn asupra noastră. A urmat o ploaie de pumni, au dat și în soția mea și i-au smuls cerceii din urechi și au lovit-o. Am încercat să intervin și să o apăr și l-am lovit zdravăn chiar pe cel care i-a smuls cerceii. Cred că e ultimul lucru pe care mi-l amintesc, pentru că imediat m-a lovit unul pe la spate și cred că am leșinat, din acel moment nu mai știu ce s-a întâmplat. Soția mi-a spus că m-au transformat într-un sac de box, deși eu nu mai puteam să mă apăr pentru că leșinasem”, povestește bărbatul.

  A avut totuși noroc pentru că infractorii s-au gândit că ar fi prea mult să îl lase și fără acte, așa că atunci când i-au luat portofelul i-au aruncat pe jos actele aflate în interior.

  A doua zi, cei doi s-au dus la poliție și au reclamat cele întâmplate, însă cazul lor a rămas nerezolvat. „Polițiștii mi-au spus că ar fi ca și cum ar căuta acul în carul cu fân. Au spus că sunt mulți infractori aici, greci și străini, că mulți dintre ei vin aici pe timpul sezonului estival, iar apoi se fac nevăzuți în te miri ce colț al lumii. Le-am spus că probabil că erau greci, pentru că vorbeau limba greacă, dar ei au replicat că există mulți muncitori străini care lucrează în Grecia și care au învățat limba. Deși le-am dat toate indiciile, nu au reușit să rezolve acest caz. Nu știu dacă suntem noi ghinioniști sau dacă au mai pățit-o și alți turiști români, dar noi nu o să ne mai întoarcem niciodată aici”, a concluzionat turistul ghinionist.

  Thassos, insula luată cu asalt de români

  Cu sau fără probleme și chiar dacă mulți turişti se plâng de condiții și au diverse nemulțumiri, Grecia rămâne și în acest an pentru români una dintre cele mai atractive destinații estivale, iar hotelurile din insula Thassos sunt luate cu asalt de români. Conform unor statistici, în ultimii ani opt turişti din zece care au ales această insulă erau români.

  Statisticile au arătat că în ultimii 15-20 de ani românii au ales să-şi petreacă vacanţa în Grecia. Alături de români, tot mai numeroşi sunt şi turiştii polonezi şi cehi, potrivit Euro2day.gr. Potrivit sursei citate, în 2021 turiştii din România au preferat Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.