Turbina eoliană care produce 1.000 de litri de apă curată zilnic, în deșert

  de Special Arad | 5 July 2014, 1:31 PM | Eco

  0

  O nouă invenție — care a fost deja testată în unele zone deșertice — este capabilă să extragă apă potabilă curată din aer cu ajutorul unei turbine eoliene. Compania Eole Water a pus în aplicare această invenție specială în zonele de deșert din Abu Dhabi, scrie solar-magazin.ro.

  Testele prototipului au arătat că dispozitivul este capabil să producă până la 1.000 de litri de apă potabilă, zi de zi. Aceste teste au început în octombrie anul trecut în Mussafah, la periferia orașului Abu Dhabi, iar rezultatele au inspirat oameni din toată lumea, scrie The Mind Unleashed

  Marele avantaj al turbinei eoliene Eole Water este că ea se folosește, de asemenea, de energie eoliană și solară pentru a se alimenta.

  turbina-eoliana-produce-apa

  Turbina eoliană Eole Water nu este prima invenție de acest gen, o serie de noi dispozitive au tehnologii similare, care permit extragerea apei din aer și transformarea ei în apă potabilă. Un dispozitiv numit NJORD după un zeu din mitologia nordică este un aparat portabil și arată ca un container simplu de plastic.

  Potrivit Yanko Design, “Un termostat intern monitorizează temperatura aerului și reglează un polimer polar intern pentru a crea condițiile necesare pentru formarea condensării în interiorul sticlei. Pur și simplu porniți dispozitivul și în două ore veți avea un litru de apă (când umiditatea este de 50%).”

  Tehnologia modernă a permis proiectanților să dezvolte acest concept, astfel încât sunt lansate un număr mare de dispozitive care pot produce apă cu ajutorul aerului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.