miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Tupeu maxim! Mașina de la RAR pune în pericol viața copiilor unei școli din Arad (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 22 septembrie 2015, 1:01 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Ce avem noi aici? O mașină a celor de la Registrul Auto Român parcată pe trotuar, chiar în locul unde se află trecerea de pietoni. S-a întâmplat astăzi în jurul orei 12.

  „Pune viața copiilor în pericol! Cum văd șoferii pe copii care doresc să treacă pe trecere? Este un nesimțit”, ne-a scris o mămică a unui copil de la Școala Generală Nicolae Bălcescu de pe strada Poetului din Arad.

  Ce spune Codul Rutier?

  Art. 174. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

  a) în zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;

  b) la o distanta mai mica de 50 m de o trecere la nivel cu calea ferata;

  c) pe poduri, pe si sub pasaje denivelate, pe viaducte si în tuneluri;

  d) în curbe si în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;

  e) în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea;

  (…)

  Codul rutier mai spune că sunt exceptate de la prevederile art. 174 si 175 autovehiculele prevazute la art. 32 alin. (1) lit. a) si b) din ordonanta de urgenta.

  rar2

  CE SPUNE ART.32?

  a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinând politiei si pompierilor;

  b) b) pentru lumina albastra – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii Nationale, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta;

  Deci, niciunde nu apare că sunt exceptate mașinile celor de la Registrul Auto Român… Credeți că șoferul autoturismului din imagini nu știa acest lucru?

  rar1

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.