sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Tun” de hacker timișorean. A spart contul bancar al unei femei de afaceri și a sustras peste 184 de mii de euro!

  de Special Arad | 23 iunie 2018, 9:36 AM | Regional

  0

  Politistii specializați în combaterea criminalității informatice din Timiș, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reușit să finalizeze ancheta într-un dosar extrem de complex, în care au investigat spargerea unui cont bancar și retragerea frauduloasă a unei mari sume de bani.

  Suspectul, un hacker în vârstă de 29 de ani, a fost prins și dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă magistrații au decis  plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

  Tânărul este acuzat – conform Impact Press – că ar fi spart parolele sistemului informatic al unei banci, că a modificat numărul de telefon și adresa de e-mail înregistrate pe numele unui client, o femeie de afaceri în vârstă de 45 de ani, după care a solicitat emiterea unui nou card bancar cu acces la soldul în euro.

  După primirea cardului, în perioada 2015 – 2017, a efectuat operațiuni repetate de retrageri de bani cash din contul femeii, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 184.722,08 euro.

  În prezent, hacker-ul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.