luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tudorel Toader pregătește propunerea de revocare a procurorului general

  de Andrei Fuliaș | 24 decembrie 2018, 8:49 AM | Naţional

  0

  Tudorel Toader și Augustin Lazăr(foto: InquamPhotos/Octav Ganea)

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, duminică seara, la Antena 3, că pe 27 decembrie îi trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, transmite Digi24. El a anunţat că îi trimite din nou preşedintelui şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA. Aceasta, deși ultimul raport MCV conținea, printre cele 8 recomandări, și pe cea de suspendare imediată a tuturor procedurilor de numire și revocare aflate în curs care vizează procurori în funcții-cheie.

  Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. De ce? Pentru că mă bazez pe 132 din constituţie, mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în baza unor articole din lege, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358 şi sigur că, în opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie. (…) Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, a spus Tudorel Toader, potrivit News.ro.

  Citește mai multe pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.