sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  (Video) Japonia și Rusia sunt sub alertă de tsunami după ce s-au produs zeci de cutremure. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 7,5

  de Special Arad | 1 ianuarie 2024, 12:52 PM | Internaţional

  0

  Japonia este sub alertă de tsunami, după ce 20 de cutremure cu magnitudinea 4 sau mai puternice au avut loc în largul coastelor prefecturii Ishikawa şi a prefecturii vecine Niigata, între orele 16.06 şi 17.29, ora locală, cel mai puternic dintre cutremure având magnitudinea de moment 7,5 şi producându-se la o adâncime de numai 10 kilometri, relatează The Guardian, informează News.ro.

  @li..bi..ri #viral #mustsee #cutremur #earthquake #japan ♬ sunet original – Li.Bi.Ri

  Au fost emise avize de tsunami până în nordul insulei Hokkaido şi în sudul insulei Kyushu.

  În oraşele din zona afectată au fost raportate pene de curent şi conducte de apă sparte, în timp ce drumurile principale sunt închise din cauza fisurilor şi a altor pagube.

  Imagini din oraşul Wajima cu case prăbuşite şi avariate, alături de drumuri cu fisuri uriaşe, au fost difuzate de NHK, postul public de televiziune din Japonia. Pagubele par a fi rezultatul cutremurului şi nu al tsunami-ului de 1,2 metri care a lovit zona.

  O poartă torii a fost avariată la un sanctuar din Kanazawa, prefectura Ishikawa.

  Rusia a emis alertă de tsunami

  Prim-ministrul Fumio Kishida a sosit la biroul său la ora locală 17.15 pentru a evalua pagubele şi a conduce răspunsul guvernului la această situaţie de urgenţă.

  Între timp, şi Rusia a emis o alertă de tsunami pentru coasta vestică a insulei Sakhalin. O evacuare este în curs de desfăşurare, a anunţat departamentul regional pentru situaţii de urgenţă, potrivit agenţiei TASS.

  Nu au fost identificate nereguli la centralele nucleare

  Autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Japonia a anunţat că nu au fost identificate nereguli la centralele nucleare de-a lungul Mării Japoniei, inclusiv la cinci reactoare active la centralele Kansai Electric Power Ohi şi Takahama din prefectura Fukui, scrie BBC. Centrala Shika din Ishikawa a companiei Hokuriku, situată cel mai aproape de epicentrul cutremurului, oprise temporar funcţionarea celor două reactoare înainte de cutremur în vederea efectuării unor verificări regulate, a indicat agenţia.

  Japonia, zguduită de un cutremur masiv. Autoritățile au emis o alertă de tsunami

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.