luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trupurile a 13 turci răpiţi, găsite într-o peşteră din Irak

  de Special Arad | 14 februarie 2021, 9:50 AM | Internaţional

  0

  Irak - imagine cu rol ilustrativ

  Mai mulţi soldaţi turci care au întreprins o operaţiune împotriva militanţilor PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) în nordul Irakului au descoperit trupurile a 13 turci răpiţi şi executaţi într-o peşteră, a anunţat Ministerul Apărării, citat de Reuters și preluat de News.ro. Identitatea celor 13 cetăţeni turci nu este clară şi ministrul Hulusi Akar a spus că răpirea lor nu a fost anunţată anterior din motive de securitate. Turcia a demarat pe 10 februarie o operaţiune militară împotriva PKK în regiunea Gara din nordul Irakului pentru a securiza graniţele acesteia şi pentru a găsi cetăţeni care au fost răpiţi, a transmis Akar, duminică, într-un comunicat.

  „În cercetările făcute într-o peşteră, trupurile a 13 dintre cetăţenii noştri sechestraţi au fost găsite. Într-o primă analiză, a fost determinat că 12 dintre cetăţenii noştri nevinovaţi şi neînarmaţi au fost împuşcaţi în cap şi martirizaţi şi unul a fost împuşcat în umăr şi martirizat”.

  Akar a mai spus: „Potrivit informaţiilor iniţiale oferite de doi terorişti capturaţi, cetăţenii noştri au fost martirizaţi, la începutul operaţiunii, de către teroristul responsabil de peşteră”.

  PKK nu a comentat.

  Ministrul turc a spus că 48 de militanţi au fost ucişi în operaţiune şi că regiunea în care aceştia operau a fost luată sub control, iar depozitele de muniţie şi adăposturile lor au fost distruse.

  Citește continuarea pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.