Update 2Amendă de 4000 lei pentru persoana care a sunat la 112 să anunțe eronat că o mașină a căzut în Mureș la Cicir

  de Special Arad | 22 January 2023, 8:24 PM | Știri Arad

  0

  Știre inițială, 22 ianuarie (ora 20:00). Duminică seara, a avut loc un eveniment rutier în localitatea Cicir, din județul Arad, cel mai probabil din cauza ceții dense.

  Un șofer și un pasager au căzut cu mașina în râul Mureș, în zona Balastierei „lui Vulpe”. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD.

  Dintre cei doi bărbați, unul se pare că a reușit să înoate la mal. Al doilea este de negăsit și se presupune ori că s-a înecat, ori că s-ar ascunde de Poliție, care s-a deplasat la fața locului. Asta fiindcă există suspiciunea că cei doi făceau braconaj și s-au speriat de prezența unor persoane aflate în zonă, au încercat să fugă și din cauza vizibilității reduse cauzate de ceața densă, au intrat cu mașina în Mureș.

  ERATĂ, 22 ianuarie (ora 21:30)

  Informațiile furnizate inițial s-au dovedit a fi complet eronate, nefiind vorba despre o mașină care a căzut în Mureș, ci doar despre o persoană care s-a rătăcit și a sunat la 112 pentru a primi ajutor.

  Informațiile oferite de ISU Arad sunt următoarele:

  „Pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD în cazul unei misiuni de căutare – salvare a unei persoane posibil dispărută în zona Balastierei din localitatea Cicir”, iar apoi s-a anunțat că „persoana a fost găsită, starea acesteia fiind stabilă, fără a necesita îngrijiri medicale. Forțele ISU se întorc la bază. Cazul a rămas în atenția organelor competente pentru cercetări”.

  Update, 23 ianuarie (ora 09:10)

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad informează că apelantul la 112 care a furnizat informațiile eronate despre un autoturism care ar fi căzut în Mureș a fost amendat cu 4000 lei din această cauză.

  „În seara zilei de 22 Ianuarie a.c., polițiștii din Vladimirescu au fost sesizați, prin 112, despre faptul că un autoturism, în care se află o persoană, ar fi căzut în Mureș.

  La fața locului s-a deplasat și un echipaj al I.S.U. Arad, cu care, după primele verificări, s-a stabilit că cele reclamate nu se confirmă.

  În continuarea activităților desfășurate, s-a stabilit că apelantul este un bărbat de 38 de ani, din Arad, care, în timp ce se afla cu alți doi bărbați, la balta din incinta unei balastiere din Cicir, unde intenționau să pescuiască, a fost surprins de o altă persoană. Cei trei bărbați s-au speriat și au fugit în direcții diferite.

  Apelantul a fost sancționat conform O.U.G. 34/2008, pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență 112, cu amendă în valoare de 4.000 de lei”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.