miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trupele ucrainene au mai eliberat un teritoriu din Luhansk

  de - | 20 septembrie 2022, 11:31 AM | Internaţional

  1

  (foto: europafm.ro)

  Armata Ucrainei anunță eliberarea unui teritoriu aflat în zona Luhansk, în timp ce guvernatorul regiunii avertizează că înaintarea va fi mai greoaie comparativ cu cea din Harkov, dată fiind concentrația mult mai mare de forțe rusești în teritoriul separatist, informează EuropaFM.

  Noi arme, printre care patru obuziere, vor fi trimise către Ucraina din Germania. Între timp, Rusia susține că informațiile cu privire la groapa comună descoperită la Izium nu sunt adevărate.

  Localitatea Belogorivka a reintrat sub controlul Ucrainei, a declarat șeful administrației regionale Luhansk.

  „Inamicul își pregătește apărarea. Ne vom lupta pentru fiecare centimetru”, spune guvernatorul Serhi Gaidai, citat de agenția de presă Reuters.

  Acesta spune că situația este mai dificilă decât în Harkov, trupele fiind mai numeroase în Luhansk.

  Între timp, mai multe state anunță că vor acorda ajutor militar Ucrainei. Patru obuziere din Germania ar urma să ajungă pe teritoriul ucrainean.

  De asemenea, un oficial din armata Statelor Unite spune că se analizează posibilități de ajutor pentru țara invadată de Rusia, iar Marea Britanie, prin vocea noului premier Lizz Truss, promite un sprijin militar în valoarea de 2,3 miliarde de lire sterline.

  Între timp, experții ucraineni anunță că au exhumat încă 146 de cadavre, descoperite în groapa comună de lângă orașul Izium.

  Rusia spune că informațiile cu privire la ororile de la Izium sunt mincinoase.

  Sursa: EuropaFM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.