vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trupa La Familia a supărat-o pe Oana Pellea. Actrița a sesizat ORDA, iar aceștia, Poliția

  de - | 18 mai 2021, 9:59 PM | Monden

  0

  Soliștii trupei La Familia au folosit un fragment din filmul „Mihai Viteazul” regizat de Sergiu Nicolaescu în una dintre piesele lor. Acest lucru a deranjat-o teribil pe Oana Pellea întrucât imaginea tatălui său a fost folosită fără permisiunea ei de către artiști.

  Aceștia și-au argumentat alegerea pe baza nostalgiei, fiind o peliculă pe care ambii au urmărit-o emoționați în copilărie. De asemenea, scenele din proiectul artistic sunt și unele care marchează o mare personalitate din istoria României, artiștii menționând întâi de toate interpretarea extraordinară a lui Amza Pellea.

  „Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră). Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?, au afirmat rapperii, potrivit Click.

  Cu toate acestea, Oana Pellea nu a fost mulțumită de argumentul oferit și și-a exprimat clar motivul revoltei printr-un mesaj scris pe pagina personală de Facebook:

  „Nu exista nici un scandal. Am vizionat clipul respectiv și am văzut ca imaginea tatălui meu, interpretând rolul Mihai Viteazul a fost folosită. Am urmat drumul legal. M am interesat la CNC dacă s a obținut aprobare pentru folosirea respectivului fragment. Nu exista aceasta aprobare. Am sesizat ORDA specificând ca sunt deținătoarea unica a drepturilor de imagine și de autor a tatălui meu, specificând ca AMZA PELLEA este marcă înregistrată. Nu am fost întrebata dacă sunt de acord cu folosirea imaginii tatălui meu in acest clip. ORDA a trimis sesizarea mea la Poliție. Poliția a contactat firma producatoare. Nu am cerut drepturi bănesti. Singura cerere a mea a fost ca fragmentul respectiv să fie eliminat din clip ceea ce s a întâmplat. Atât.
  Menționez ca aceasta este unica clarificare pe care o consider necesară . Cu acestea consider discuția închisă.
  Ar mai fi de adăugat …că imaginea unui artist nu poate fi folosită după bunul plac de către nimeni. Sunt legi”.

  Sursa: Click

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.