Trupă japoneză la Arad, la Terasa Flex

  de [email protected] | 5 June 2022, 1:18 PM | Cultură | Muzică | Topic special

  0

  (foto: Artur Byzenko / Facebook)

  Arădenii vor avea parte de o apariție exotică marți, 7 iunie, la Ștrandul Neptun. Heavenphetamine, o trupă Psych Punk originară din Japonia va poposi la Arad, la Terasa Flex, în cadrul unui turneu european, iar intrarea va fi gratuită.

  Trupa Heavenphetamine s-a înființat în Tokyo, dar în anul 2021 s-a mutat în Tbilisi, capitala Georgiei. Este influențată de rockul psihedelic din anii ’60-’70, Post-Punk din anii ’80 și Acid house, dar „este capabilă să simtă elementul muzical japonez ca un condiment precum wasabi” – aflăm de pe pagina Soundcloud a trupei. Membrii formației, Hiroki și Sara au pornit de curând într-un turneu în Europa, începând cu Turcia în luna mai a acestui an, urmând să ajungă pe 11 iunie la Miskolc, Ungaria și pe 17 iunie la Viena, Austria.

  România nu figurează oficial în programul turneului, trupa fiind în tranzit în momentul de față. Chiar astăzi, formația plănuiește un concert la București, dar întâmpină o problemă tehnică: „Avem nevoie din nou de kit de tobe mâine seara în București! Știți pe cineva? Vă rog să ne contactați!”, a scris trupa pe Facebook, ieri.

  Ajutor pentru Ucraina

  Turneul european face parte din proiectul trupei numit „NOM – Not Only Money” și se anunță că toate veniturile vor fi donate ucrainenilor care suferă din cauza războiului.

  „Deoarece dorim să maximizăm donația noastră către Ucraina, nu putem sponsoriza financiar întregul tur și, prin urmare, vă cerem sprijinul. Căutăm pe cineva care să ne dea o plimbare ici și colo, un loc pentru spectacole și un loc unde să dormim, mâncare și orice altceva care ne poate ajuta în misiunea noastră”, anunță trupa pe website-ul oficial.

  Totuși, la concertul plănuit în Arad nu se percepe o taxă de intrare, însă va fi – cel mai probabil – o strângere de fonduri din partea celor care doresc să ajute trupa în această misiune caritabilă.


  Heavenphetamine nu are deocamdată un album lansat, decât două single-uri („GOD in Mexico” în 2018 și „Summer Dream” în 2020) și două EP-uri („Post-Internet” în 2019 și „Prison Breaker” în 2021). Videoclipul piesei „Over The Wall”, lansat în iulie 2021, face parte dintr-un alt proiect caritabil al trupei, o strângere de donații pentru oamenii oprimați din Asia, cum ar fi Hong Kong, Myanmar, Uighur și Tibet.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.